Στη Βουλή η δικογραφία για τη Novartis - Free Sunday
Στη Βουλή η δικογραφία για τη Novartis

Στη Βουλή η δικογραφία για τη Novartis

Στη Βουλή διαβιβάζεται, εκτός απροόπτου, εντός της ημέρας, (Δευτέρα), η δικογραφία που έχει σχηματιστεί από την Εισαγγελία Διαφθοράς για την υπόθεση της Novartis, για τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών πρώην υπουργών για την περίοδο από 2006 έως και το 2015 σχετικά με αδικήματα που αφορούν σε απιστία και σε δωροδοκία.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει ο ΣΚΑΪ, η δικογραφία που θα φθάσει στη Βουλή αναφέρεται σε συνολικά δέκα πολιτικά πρόσωπα, που διετέλεσαν υπουργοί σε αρμόδια πόστα που σχετίζονταν με αποφάσεις για την τιμολόγηση φαρμακευτικών σκευασμάτων, κυρίως υπουργών Υγείας, Οικονομικών και Ανάπτυξης, μεταξύ των οποίων και οι πρώην πρωθυπουργοί Αντώνης Σαμαράς και ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος, ενώ παράλληλα δίωξη έχει ασκηθεί και για το ανώτατο στέλεχος της πολυεθνικής για το αδίκημα της δωροδοκίας και για τον οποίο έχει απαγορευθεί ήδη η έξοδος από τη χώρα.

Παράλληλα, στη Βουλή αποστέλλονται για διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών και αναφορές σε βάρος του Παν. Κουρουμπλή που διετέλεσε υπουργός Υγείας το πρώτο διάστημα διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η έρευνα συνεχίζεται από την Εισαγγελία Διαφθοράς για το σύνολο της υπόθεσης στην προσπάθεια των εισαγγελικών αρχών να διερευνήσουν και να "δέσουν" κατηγορία για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, καθώς σε ό,τι αφορά τους πολιτικούς τα αδικήματα της απιστίας και της δωροδοκίας έχουν ήδη παραγραφεί με βάση το νόμο περί ευθύνης υπουργών.

Στο ανώτατο δικαστήριο της χώρας, τον Άρειο Πάγο, βρέθηκε νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, ενώ λίγο μετά την άφιξή του στον τέταρτο όροφο όπου στεγάζεται η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου έφθασαν και η επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη αλλά και οι επίκουροι εισαγγελείς Χρήστος Ντζούρας και Γιάννης Μανώλης. Eρωτηθείς σχετικά, δήλωσε ότι η επίσκέψη του στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ήταν συμπτωματική και για άλλο θέμα, ενώ αμέσως μετά αποχώρησαν και η επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη αλλά και οι επίκουροι εισαγγελείς Χρ. Ντζούρας και Στ. Μανώλης.

ΠΗΓΗ: ΣΚΑΪ