Ο Γιώργος Παπανδρέου στη Βουλή για την καλλιέργεια κάνναβης - Free Sunday
Ο Γιώργος Παπανδρέου στη Βουλή για την καλλιέργεια κάνναβης

Ο Γιώργος Παπανδρέου στη Βουλή για την καλλιέργεια κάνναβης

Η επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου αποδέχθηκε την πρόταση του βουλευτή του Ποταμιού Γρηγόρη Ψαριανού για κλήση σε ακρόαση του Γιώργου Παπανδρέου, προκειμένου ο πρώην πρωθυπουργός να ενημερώσει τους βουλευτές για τη νομιμοποίηση της καλλιέργειας φαρμακευτικής κάνναβης, ενώ από τον σχετικό κατάλογο λείπει το όνομα του Νίκου Καρανίκα, αν και προτάθηκε από βουλευτές.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ από το protothema.gr το οποίο επικαλείται πληροφορίες από το περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού, ο κ. Παπανδρέου αποδέχθηκε την πρόσκληση και την ερχόμενη Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου θα μιλήσει στην Βουλή για το επίμαχο ζήτημα. Μεταξύ άλλων ο κατάλογος των φορέων που θα ενημερώσουν τους βουλευτές για το ζήτημα της νομιμοποίησης της καλλιέργειας της φαρμακευτικής κάνναβης περιλαμβάνει και τους εκπροσώπου του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων, του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Γεωπονικού Πανεπιστημίου, του ΟΚΑΝΑ, του ΚΕΘΕΑ, του 18 ΑΝΩ, της ΕΛΑΣ – Δίωξη Ναρκωτικών, Canabio κ.α.

Την πρόταση κλήσης για ακρόαση του κ. Παπανδρέου εξέφρασε ο βουλευτής του Ποταμιού Γρηγόρης Ψαριανός, προκαλώντας στεντόρεια γέλια στον κ. Ιάσωνα Φωτήλα (ΝΔ). «Μη γελάτε κύριε συνάδελφε. Ο κ. Παπανδρέου αποτελεί μια προσωπικότητα παγκόσμιου βεληνεκούς, που με τις γνώσεις του θα φωτίσει την επιτροπή μας» αντέδρασε ο κ. Ψαριανός.