Το χιόνι έκλεισε πολλά σχολεία σε όλη την Ελλάδα - Free Sunday
Το χιόνι έκλεισε πολλά σχολεία σε όλη την Ελλάδα

Το χιόνι έκλεισε πολλά σχολεία σε όλη την Ελλάδα

 

Την αναστολή λειτουργίας για σήμερα Δευτέρα των σχολείων στον δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη και συγκεκριμένα στον Χορτιάτη, στο Ασβεστοχώρι, στην Εξοχή και στο Φίλυρο, αποφάσισε η δημοτική αρχή, λόγω της συνεχιζόμενης χιονόπτωσης.

.Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη, η αναστολή γίνεται για προληπτικούς λόγους καθώς η κίνηση στους κύριους οδικούς άξονες του δήμου είναι ομαλή και τα λεωφορεία κινούνται χωρίς αλυσίδες και είναι δυνατή η πρόσβαση στο Νοσοκομείο Παπανικολάου.

Κλειστά θα είναι σήμερα, 26 Φεβρουαρίου, τα όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στις περιφερειακές ενότητες Φλώρινας, Γρεβενών, Καστοριάς και Κοζάνης,  Δομοκού και Καρπενησίου.

Έντονες χιονοπτώσεις καταγράφονται στην περιοχή του Δομοκού με αποτέλεσμα η κυκλοφορία να διεξάγεται με δυσκολία και μόνο με αλυσίδες στον δρόμο Λαμίας Δομοκού προς Καρδίτσα και Τρίκαλα. Μηχανήματα της Περιφέρειας Στερεάς προσπαθούν να κρατήσουν ανοιχτό το οδικό δίκτυο, ενώ από τις 5.30 το πρωί η Τροχαία έχει στήσει μπλόκο λίγο μετά τη Λαμία και απαγορεύει τη διέλευση των φορτηγών αυτοκινήτων ενώ υποχρεώνει τα ΙΧ να βάλουν αλυσίδες για να προχωρήσουν το ταξίδι τους προς τον Δομοκό, την Καρδίτσα και τα Τρίκαλα.
  
Στο δρόμο Λαμίας-Καρπενησίου στην περιοχή του Τυμφρηστού το χιόνι έχει φτάσει τα 30 εκατοστά και τα μηχανήματα της Περιφέρειας Στερεάς δίνουν μια πραγματική μάχη για να μπορέσουν να κρατήσουν το δρόμο ανοιχτό ενώ είναι απαραίτητες οι αλυσίδες.