Χειροβομβίδες, καταλήψεις και «παρεμβάσεις» αντιεξουσιαστών για τον Κ. Γιαγτζόγλου - Free Sunday
Χειροβομβίδες, καταλήψεις και «παρεμβάσεις» αντιεξουσιαστών για τον Κ. Γιαγτζόγλου

Χειροβομβίδες, καταλήψεις και «παρεμβάσεις» αντιεξουσιαστών για τον Κ. Γιαγτζόγλου

 

Με τραύματα στα πόδια από θραύσματα νοσηλεύεται ένας οδηγός ταξί, οποίος τραυματίστηκε από την επίθεση αντιεξουσιαστών με χειροβομβίδα κατά του Αστυνομικού Τμήματος της Καισαριανής.

Η επίθεση, η οποία δεν ανακοινώθηκε από την αστυνομία, έγινε γνωστή με ανάρτηση στο indymedia και επιβεβαιώθηκε από την αντιτρομοκρατική.

Οι έρευνες για το περιστατικό ξεκίνησαν όταν ο οδηγός ταξί πήγε στο νοσοκομείο νομίζοντας ότι είχε τραυματιστεί από λάμπα που έσπασε την ώρα που έψαχνε στο πορτ μπαγκάζ του όχήματος του, λίγο πριν αρχίσει την βάρδια του,

Οι γιατροί του είπαν ότι έχουν βρει υπολείμματα από σκάγια κι έτσι ξεκίνησε η έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας πυροτεχνουργοί βρήκαν τα υπολείμματα της χειροβομβίδας, μπροστα στο οπωροπωλείο που είχε σταθμεύσει εκείνη την ωρα, περίπου 30 μέτρα απο το αστυνομικό τμήμα Καισαριανής.

Μέχρι στιγμής δεν είναι σαφές εάν οι αστυνομικοί που είχαν υπηρεσία στο ΑΤ κατάλαβαν ότι υπήρξε τέτοιας κλίμακας επίθεση.

Στην ανάρτηση αναφέρεται ότι το χτύπημα έγινε ως πράξη στήριξης στον Κωνσταντίνο Γιαγτζόγλου ο οποίος κρατείται για την αποστολή της βόμβας που τραυμάτισε τον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο και άλλων τρομοδεμάτων.

Ο Γιαγτζόγλου κάνει απεργία πείνας με αίτημα να μην επιστρέψει στις φυλακές της Λάρισας, απο όπου την προηγούμενη εβδομάδα ειχε μεταχθεί στην Αθήνα για δικαστικούς λόγους.

Σήμερα Δευτέρα, το μεσημέρι, ομάδα αντιεξουσιαστών έκανε κατάληψη στην Πρυτανεία του πανεπιστημίου της Αθήνας ενώ χθες άλλη ομάδα έκανε «παρέμβαση» 'εξω από το σπίτι του κ. Παπαδήμου.