Σε δίκη οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί που συνέλαβαν οι Τούρκοι στον Έβρο - Free Sunday
Σε δίκη οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί που συνέλαβαν οι Τούρκοι στον Έβρο

Σε δίκη οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί που συνέλαβαν οι Τούρκοι στον Έβρο

Για παράνομη είσοδο θα δικαστούν οι δύο Ελληνες στρατιωτικοί, ένας ανθυπολοχαγός και ένας λοχίας πενταετούς θητείας, που συνελήφθησαν και προφυλακίστηκαν την Πέμπτη από Τούρκους ενώ έκαναν συνήθη περιπολία στην οριογραμμή δασικής περιοχής Καστανιών Έβρου ενώ πραγματοποιούσαν πεζή περιπολία, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Δημήτρη Τζανακόπουλο. .

Σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο Στρατού, η περίπολος, φέρεται να εντοπίστηκε σε τουρκικό έδαφος, γεγονός που αποδίδεται στις δυσμενείς καιρικές συνθήκες

Η ανακοίνωση του ΓΕΣ έχει ως εξής:

«Ενημερώνουμε ότι την Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018, στρατιωτική περίπολος αποτελούμενη από δύο Στελέχη του Στρατού Ξηράς, στο πλαίσιο συνήθους περιπολίας στην οριογραμμή δασικής περιοχής Καστανιών Έβρου, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, φέρεται να εντοπίστηκε από τουρκική περίπολο, σε τουρκικό έδαφος.

Για το περιστατικό έχουν επιληφθεί οι αρμόδιες αρχές.

Από την πρώτη στιγμή οι ελληνικές αρχές βρίσκονται σε επικοινωνία με τις τουρκικές αρχές και είναι σε εξέλιξη διαδικασίες επανόδου στην Ελλάδα.

Είναι καλά στην υγεία τους, βρίσκονται στην Αδριανούπολη προκειμένου να ολοκληρωθούν οι τυπικές διαδικασίες».

«Περιμένουμε την άμεση διευθέτηση του ζητήματος που έχει προκύψει με τη σύλληψη και κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών από τις τουρκικές αρχές. Και σε αυτήν την περίπτωση θα πρέπει να ισχύσει ό,τι συμβαίνει πάντα και αμοιβαία σε αντίστοιχα συμβάντα» είχε δηλώσει νωρίτερα  ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος. 

Στο μεταξύ, τουρκικά ΜΜΕ έδωσαν στη δημοσιότητα βίντεο με την προσαγωγή των δυο Ελλήνων: