Αναβλήθηκε η δίκη και απορρίφθηκε η κράτηση των δυο στρατιωτικών στο ελληνικό προξενείο - Free Sunday
Αναβλήθηκε η δίκη και απορρίφθηκε η κράτηση των δυο στρατιωτικών στο ελληνικό προξενείο

Αναβλήθηκε η δίκη και απορρίφθηκε η κράτηση των δυο στρατιωτικών στο ελληνικό προξενείο

Αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για σήμερα Δευτέρα, στο δικαστήριο της Αδριανούπολης, εκδίκαση της έφεσης, κατά της απόφασης προφυλάκισης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κατέθεσαν οι συνήγοροι υπεράσπισής τους.Παράλληλα απορρίφθηκε και το αίτημα τους η κράτηση τους να γίνει στο ελληνικό προξενείο και όχι στις κλειστές φυλακές της πόλης.

Οι συνήγοροι των δύο Ελλήνων προφυλακισθέντων από την Παρασκευή στις φυλακές της Αδριανούπολης, εξερχόμενοι του δικαστηρίου δήλωσαν ότι δεν θα πραγματοποιηθεί σήμερα η εκδίκαση της έφεσης, η οποία αναμένεται να εκδικαστεί από αύριο και έως το τέλος της εβδομάδας. 

Οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί που συνελήφθησαν από Τούρκους στον Έβρο.δικάζονται κατηγορούνται για παράνομη είσοδο στην Τουρκία. Πρόκειται για τον 25χρονο υπολοχαγό του Μηχανικού Άγγελος Μητρετώδης και το λοχία Μηχανικού (ΕΠΟΠ), Δημήτρης Κουκλατζής που υπηρετούν και οι δύο στην 3η Μηχανοκίνητη Ορεινή Ταξιαρχία «Ρίμινι», οι οποίοι βρίσκονται από την Πέμπτη προφυλακισμένοι στην Αδριανούπολη. 

Το ελληνικό προξενείο, όρισε δύο δικηγόρους για τη νομική εκπροσώπηση των δύο στρατιωτών ενώ σύμφωνα με την ιστοσελίδα evros-news, στην Ορεστιάδα βρίσκονται οι γονείς των δύο στρατιωτικών, οι οποίοι ήδη ρύθμισαν τις γραφειοκρατικές λεπτομέρειες, σε συνεργασία με το ελληνικό προξενείο στην Αδριανούπολη και θα παραστούν στο δικαστήριο. «Πρώτη προτεραιότητα είναι για όλους μας η επιστροφή με ασφάλεια των δύο στρατιωτικών μας το ταχύτερο δυνατόν» δήλωσε ο τομεάρχης Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Κικίλιας στον τηλεοπτικό σταθμό «Ε».

 Στην απολογία του, ο υπολοχαγός Μητρετώδης αναφέρει: 

«Τότε καταλάβαμε την κατάσταση και για να μην δημιουργηθεί οποιοδήποτε επεισόδιο αδειάσαμε τα όπλα μας και παραδοθήκαμε στους Τούρκους στρατιώτες. Περιμέναμε να έρθουν οι ανώτεροί τους. Εγώ δεν ήρθα με κανένα άλλο σκοπό. Οπωσδήποτε περάσαμε τα τουρκικά σύνορα κατά λάθος, εγώ οπωσδήποτε απορρίπτω με επιμονή της κατηγορίες εναντίον μου. Το βίντεο που τράβηξα είναι στην ελληνική πλευρά, επειδή στην ελληνική πλευρά υπάρχουν κάδοι σκουπιδιών. Εγώ αυτό ιδιαίτερα ήθελα να το δείξω στους ανωτέρους μου. Τράβηξα βίντεο για να εμποδίσω την λαθρομετανάστευση. Αυτός που κάνει κατασκοπεία επιλέγει χιονισμένο καιρό; Άλλωστε ενώ περπατάμε φαίνονται τα ίχνη μας στο χιόνι

Στη δική του απολογλια, ο λοχίας Δημήτρης Κούκλατζης κατέθεσε:

«Δεν ήρθαμε εδώ έχοντας κακό σκοπό. Δεν δέχομαι επ’ ουδενί τις κατηγορίες που μου προσάπτονται. Περάσαμε κατά λάθος τα σύνορα. Δηλώνω κατηγορηματικά ότι περάσαμε τα σύνορα κατά λάθος και ότι δεν είχαμε κανέναν κακό σκοπό».