Οργή για τους «μπαχαλάκηδες» από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο - Free Sunday
Οργή για τους «μπαχαλάκηδες» από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο

Οργή για τους «μπαχαλάκηδες» από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο

 

Για «παράλογη ανοχή» της Πολιτείας απέναντι στη δράση κουκουλοφόρων κάνει λόγο ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Ιωάννης Χατζηθεοδοσίου, καλώντας τους υπεύθυνους «να αναλάβουν τις ευθύνες τους».

Σε δήλωσή του μετά από το πρόσφατο μπαράζ επιθέσεων σε εμπορικά καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας, ο κ. Χατζηθεοδοσίου, τονίζει ότι «τα πράγματα έχουν ξεφύγει» και διερωτάται «για πόσο ακόμα κάποιοι ‘μπαχαλάκηδες’ θα τρομοκρατούν, θα βιαιοπραγούν, θα καταστρέφουν ανενόχλητοι».

Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος του ΕΕΑ «το τραγικότερο είναι ότι στα περιστατικά που σημειώθηκαν σε Ερμού και Πατησίων, δεν υπήρξε η παραμικρή προσπάθεια αντιμετώπισης της καταστροφικής μανίας κάποιων δεκάδων κουκουλοφόρων από την πλευρά των Αρχών».

«Ειδικά στην περίπτωση της Πατησίων που η επίθεση έγινε την ώρα που ήταν ανοιχτά τα καταστήματα, ήταν εξοργιστικό να βλέπει κανείς τους ‘μπαχαλάκηδες’ να μην αφήνουν τίποτα όρθιο στο πέρασμα τους, κινούμενοι ελεύθερα ανάμεσα σε έντρομους πολίτες. Στο όνομα ποιας ‘επανάστασης’ στοχοποιούνται πάλι οι μικρομεσαίοι;» διερωτάται, τονίζοντας ότι αυτή «δεν ήταν δυστυχώς η μοναδική περίπτωση που οι ‘γνωστοί άγνωστοι’ τα έκαναν λαμπόγυαλο στο κέντρο της πόλης».

Ο κ. Χατζηθεοδοσίου σημειώνει ότι «οι συνέπειες αυτής της παράλογης ανοχής που δείχνει η Πολιτεία στη δράση των επιδρομέων δεν είναι μόνο το κόστος μίας βιτρίνας ή της πρόσοψης ενός καταστήματος» αλλά «το γεγονός ότι μειώνεται η εμπορική κίνηση σε όλη την περιοχή του κέντρου, καθώς κανένας δεν επιλέγει για τις αγορές του σημεία που δεν αισθάνεται ασφαλής».

Δηλώνει ακόμη ότι «οι άνθρωποι της αγοράς δεν θα μείνουμε απαθείς μπροστά σε τέτοια πρωτοφανή φαινόμενα τραμπουκισμού», προσθέτοντας ότι το Επαγγελματικό Επιμελητήριο της Αθήνας αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της κατάστασης, ζητώντας από την κυβέρνηση την αποζημίωση των καταστηματαρχών, αλλά και συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Ν. Τόσκα.

«Δεν θα κάτσουμε με σταυρωμένα χέρια να βλέπουμε να καταστρέφονται οι περιουσίες και οι ζωές μας και δεν θα αφήσουμε κανέναν να μετατρέψει σε άβατο το κέντρο της πρωτεύουσας, μία περιοχή στην οποία δραστηριοποιούνται χιλιάδες έμποροι και μικρομεσαίοι που παλεύουν καθημερινά για ένα μεροκάματο» καταλήγει ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

(πηγή: naftemporiki.gr)