Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση για ακροδεξιά τρομοκρατία - Free Sunday
Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση για ακροδεξιά τρομοκρατία

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση για ακροδεξιά τρομοκρατία

 

Μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής βρίσκεται από τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα Τρίτη στην Αττική και σε μία επαρχιακή πόλη που δεν έχει γίνει γνωστή.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, μέχρι στιγμής έχουν προσαχθεί έξι άτομα, των οποίων εξετάζεται η συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, κατοχή εκρηκτικών υλών, εκρήξεις και εμπρησμούς ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται και έξι έρευνες σε σπίτια.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πρόκειται για άτομα που συμμετέχουν σε ακροδεξιές ομάδες και θεωρούνται ύποπτοι για τις επιθέσεις σε στέκια αναρχικών σε καταλήψεις και στις πρόσφατες επιθέσεις σε Φαβέλα και Απέλα.

Υψηλόβαθμος αξιωματικός της ΕΛΑΣ, τον οποίο επικαλείται η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, δηλώνει ότι οι ύποπτοι είχαν συγκροτήσει ομάδα και έχουν αναλάβει την ευθύνη για τουλάχιστον 15 εμπρηστικές επιθέσεις σε στέκια αντιεξουσιαστών. 

 Το thetoc.gr αναφέρει ότι οι αστυνομικοί επιχειρούν την ταυτοποίηση ενός ατόμου που ανήκει σε ακροδεξιά ομάδα  για την επίθεση από τουλάχιστον δέκα εθνικιστές στον κοινωνικό χώρο «Φαβέλα», το απόγευμα της 25ης Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ιστότοπου, ο ένας από τους δράστες φέρεται να έχει αναγνωριστεί από έναν εκ των δικηγόρων που βρίσκονταν μέσα στον στο αναρχικό στέκι τη στιγμή της επίθεσης, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό της συνηγόρου της οικογένειας Φύσσα, Ελευθερίας Τομπατζόγλου και στο επίκεντρό της έρευνας έχει τεθεί η αναζήτηση βιντεοληπτικού υλικού που ενδεχομένως να βοηθούσε στην τελική αναγνώριση των δραστών, οι οποίοι φορούσαν κράνη μοτοσυκλέτας, με ανοιχτό το κάλυμμα του προσώπου.