Τραυματισμοί και χημικά σε συγκέντρωση έξω από συμβολαιογραφείο - Free Sunday
Τραυματισμοί και χημικά σε συγκέντρωση έξω από συμβολαιογραφείο

Τραυματισμοί και χημικά σε συγκέντρωση έξω από συμβολαιογραφείο

Tρία άτομα, μια γυναίκα και ένας άνδρας τραυματίστηκαν από τα επεισόδια μεταξύ των μελών της Λαϊκής Ενότητας και του κινήματος «Δεν πληρώνω» με τις δυνάμεις της αστυνομίας έξω από συμβολαιογραφείο στην οδό Καποδιστρίου. Στο σημείο επικράτησε ένταση και οι αστυνομικοί προέβησαν σε χρήση χημικών. Μετά τη ρίψη των χημικών το πλήθος διασκορπίστηκε χωρίς να υπάρξει συνέχεια. Νωρίτερα διαμαρτυρία κατά των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών πραγματοποίησαν και μέλη του ΠΑΜΕ έξω από συμβολαιογραφικό γραφείο στην οδό Σταδίου.

Για «απρόκλητη βία, χημικά και αστυνομική καταστολή ενάντια στους διαδηλωτές της ΛΑΕ και του κινήματος κατά των πλειστηριασμών», κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η Λαϊκή Ενότητα.

Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται πως «με εντολή της κυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου και σε συνεργασία με τον επίορκο πρόεδρο των συμβολαιογράφων της Αθήνας, κ. Ρούσκα, οι δυνάμεις καταστολής ξεπέρασαν και σήμερα κάθε όριο αυταρχισμού. Όχι μόνο απώθησαν τους διαδηλωτές που διαμαρτύρονταν για πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας σε συμβολαιογραφείο της οδού Καποδιστρίου 18, αλλά έριξαν και χημικά σε στενό δρόμο τα οποία προκάλεσαν έντονα αναπνευστικά προβλήματα στους διαδηλωτές με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τρεις διαδηλωτές, ο Άλκης Αντωνιάδης και ο Κώστας Σερεβέτας, στελέχη της ΛΑΕ, και η Δέσποινα Θανοπούλου, μέλος του κινήματος κατά των πλειστηριασμών».

Η ανακοίνωση καταλήγει τονίζοντας πως «η βία και ο αυταρχισμός όμως δεν μπορούν να σταματήσουν τους διαδηλωτές, οι οποίοι αγωνίζονται και θα συνεχίζουν να αγωνίζονται κατά της αρπαγής της λαϊκής περιούσιας και η ΛΑΕ θα παραμείνει στην πρώτη γραμμή αυτού του αγώνα».