Τζέφρι Πάιατ: Δεν νίπτουμε τας χείρας μας για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς - Free Sunday
Τζέφρι Πάιατ: Δεν νίπτουμε τας χείρας μας για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς

Τζέφρι Πάιατ: Δεν νίπτουμε τας χείρας μας για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς

Για τα αποτελέσματα των επαφών που είχε ο Υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Γουες Μίτσελ στην Αθήνα, τη Λευκωσία και τα Σκόπια μιλάει αποκλειστικά στο News 24/7 o πρέσβης των ΗΠΑ στην ελληνική πρωτεύουσα, Τζέφρι Πάιατ, τονίζοντας τον γεωστρατηγικό ρόλο της χώρας μας στην περιοχή.

Αναφερόμενος στους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που εξακολουθούν να παραμένουν έγκλειστοι στις τουρκικές φυλακές, διαψεύδει ότι οι ΗΠΑ ζήτησαν από την Ελλάδα να τα βρει μόνη της με την Τουρκία.

“Δεν νίπτουμε τας χείρας στην υπόθεση αυτή. Το αντίθετο”, λέει με νόημα, ενώ μιλώντας για τις τουρκικές προκλήσεις, σημειώνει χαρακτηριστικά ότι “οι ΗΠΑ δεν είναι διαιτητής. Δεν έχουμε μια κίτρινη κάρτα που μπορούμε να τραβήξουμε ανά πάσα ώρα και στιγμή. Απέφυγε επίσης να προβλέψει το μέλλον των ελληνοτουρκικών σχέσεων σημειώνοντας με νόημα ότι δεν είναι μελλοντολόγος.

Για το Σκοπιανό και τη σημερινή επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά στην ΠΓΔΜ, δηλώνει ότι “τώρα είναι ανοιχτό το παράθυρο ευκαιρίας για λύση”, σημειώνοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση επιθυμεί το αίσιο τέλος των διαπραγματεύσεων και ότι αυτό ανέφερε ο Αμερικανός Υφυπουργός Εξωτερικών Γουες Μίτσελ κατά τη συνάντηση που είχε με τον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών.

Σε ό,τι αφορά την οικονομία, ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα δηλώνει βέβαιος ότι το 2018 θα είναι η χρόνια που η Ελλάδα θα βγει από την κρίση και επιβεβαιώνει το ενδιαφέρον αμερικανικών εταιρειών να επενδύσουν στην χώρα μας.