Ο παραβάτης θα μαθαίνει το πρόστιμο στο σπίτι... - Free Sunday
Ο παραβάτης θα μαθαίνει το πρόστιμο στο σπίτι...

Ο παραβάτης θα μαθαίνει το πρόστιμο στο σπίτι...

Άμεσα ξεκινούν μετά την χθεσινή υπερψήφιση του νέου ΚΟΚ, τα πρόστιμα για τροχαίες παραβάσεις με βάση τα εισοδηματικά κριτήρια, δήλωσε σήμερα το πρωί μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Ν. Μαυραγάνης.

«Οι κλήσεις θα κόβονται αυτόματα μέσω του συστήματος. Δεν θα υπάρχει γνώση του ακριβούς ποσού γιατί δεν θέλουμε να ξέρει κανείς το εισόδημα του παραβάτη», είπε ο υφυπουργός εξηγώντας πως ο παραβάτης θα μαθαίνει το ύψος του προστίμου, όταν λαμβάνει την κλήση στο σπίτι.

«Υπάρχουν διοικητικές ποινές συνυφασμένες με το μέγεθος του εισοδήματος» τόνισε ο κ. Μαυραγάνης, ο οποίος εξήγησε ότι δεν θα βλέπει κανείς την οικονομική κατάσταση του παραβάτη.Με τον νέο ΚΟΚ, οι παραβάσεις ταξινομούνται σε τρεις κατηγορίες: στις χαμηλής (πρόστιμα έως 100 ευρώ), μεσαίας (πρόστιμα από 101 ευρώ έως 300 ευρώ) και υψηλής επικινδυνότητας (πρόστιμα από 301 ευρώ έως 600 ευρώ).
Το νομοσχέδιο προβλέπει δύο ακόμη κατηγορίες: της πολύ υψηλής συχνότητας και τις αντικοινωνικής συμπεριφοράς. Και στις δύο θα αφαιρείται η άδεια οδήγησης για 60 ημέρες.