Προστασία ζητούν οι δικαστικοί επιμελητές - Free Sunday
Προστασία ζητούν οι δικαστικοί επιμελητές

Προστασία ζητούν οι δικαστικοί επιμελητές

Προστασία για τους δικαστικούς επιμελητές ζητά η Ομοσπονδία τους με αφορμή τον πυροβολισμό που δέχτηκε συνάδελφος τους από τον εκδότη της εφημερίδας «Μακελειό», Στέφανο Χίο, στον οποίο πήγε να επιδώσει εξώδικη δήλωση στα γραφεία της εφημερίδας.

«Το σύνολο των δικαστικών επιμελητών της χώρας εκφράζει τη συμπαράστασή του στον συνάδελφό μας. Το κράτος Δικαίου οφείλει να συμπαρίσταται και να προστατεύει τους ανθρώπους που επιτελώντας το καθήκον τους, εφαρμόζουν τους νόμους» αναφέρει στη δήλωση του, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δικαστικών Επιμελητών Γιώργος Μήτσης.

Ο κ.Μήτσης αποδίδει την κατάσταση στο γεγονός οτι καλλιεργείται «αδιαφορία και αμφισβήτηση των νόμων και των δικαστικών αποφάσεων από διαφόρους», τους οποίους όμως δεν κατονομάζει.

«Έχουμε εγκαίρως ενημερώσει και προειδοποιήσει για τους κινδύνους που εγκυμονεί η συνεχιζόμενη καλλιέργεια αδιαφορίας και αμφισβήτησης των νόμων και των δικαστικών αποφάσεων από διαφόρους, Ο νόμος πρέπει να εφαρμόζεται για όλους και απέναντι σε όλους και άπαντες οι πολίτες οφείλουν να συμμορφώνονται», σημειώνει ο κ.Μήτσης.

O κ.Χίος εξακολουθεί να αναζητείται από την αστυνομία στο πλαίσιο του αυτοφώρου.