Survival sex για τους νεαρούς μετανάστες στις πιάτσες της Αθήνας - Free Sunday
Survival sex για τους νεαρούς μετανάστες στις πιάτσες της Αθήνας

Survival sex για τους νεαρούς μετανάστες στις πιάτσες της Αθήνας

Ρεπορτάζ στο κέντρο της Αθήνας απο το οποίο προκύπτει ότι νεαροί μετανάστες πουλούν το κορμί τους έναντι λίγων ευρώ για να επιβιώσουν, παρουσιάζει σήμερα το αμερικανικό τηλεοπτικό NBC. με τίτλο "νεαροί μετανάστες παγιδευμένοι στην Ελλάδα, βρίσκουν ότι η ζωή στη δύση δεν είναι όπως έλπιζαν"

Κεντρικό πρόσωπο στο ρεπορτάζ είναι ο 19χρονος Αφγανού Κασίμ, ο οποίος περπάτησε περίπου 6,5 χιλιάδες χιλιόμετρα από το Ιράν, την Τουρκία, τη Βουλγαρία και τη Σερβία με στόχο να φτάσει στη Γερμανία αλλά συνάντησε κλειστά σύνορα στην Ουγγαρία με αποτέλεσμα να καταλήξει στην Αθήνα.

Ο 19χρονος Κασίμ ομολογεί ότι έχει προσπαθήσει τέσσερις φορές να φύγει από την Ελλάδα με κλεμμένα ή πλαστά διαβατήρια αλλά και τις τέσσερις φορές συνελήφθη με αποτέλεσμα να καταλήξει στην πιάτσα της Ομόνοιας που συχνάζουν οι νεαροί που αναζητούν άσυλο και πουλούν το κορμί τους για λίγα ευρώ.

«Ντρεπόμαστε, δεν είμαστε γκέι, δεν μας αρέσει αυτό που κάνουμε. Αν ζεις στο δρόμο πρέπει να κάνεις ό,τι χρειάζεται για να επιβιώσεις» δηλώνει στο δίκτυο ο Κασίμ, σύμφωνα με τον οποίο, η τιμή για σεξ έχει φθάσει και τα 5 ευρώ καθώς υπάρχουν πολλοί νεαροί μετανάστες, και μικρότεροι από τον ίδιο, που πωλούν το κορμί τους για να επιβιώσουν με αποτέλεσμα να έχουν πέσει οι τιμές. Ο ίδιος λέει ότι δεν βγάζει πάνω απο 20-25 ευρώ πουλώντας σεξ.

Στο ρεπορτάζ του NBC επίσημαίνεται ότι την ώρα που γινόταν η συζήτηση με τον Κασίμ, ασπρομάλληδες ηλικιωμένοι έπιαναν κουβέντα με νεαρούς μετανάστες είτε για να τους προσφέρουν έναν καφέ είτε για κάτι περισσότερο.

«Η Αθήνα είναι πολύ άσχημη. Αν δεν φτάσω στη Γερμανία θα αυτοκτονήσω» είπε ο 19χρονος Αφγανός στον δημοσιογράφο του NBC ενώ ένας ακόμη Αφγανός, ο Φαζούλ ο οποίος δηλώνει 22 ετών αλλά ο Κασίμ πιστεύει ότι δεν είναι πάνω από 17, παραδέχεται ότι πολλές φορές κάνει σεξ χωρίς προφυλακτικό για να πάρει 5 ευρώ παραπάνω με τον Κασίμ να σχολιάζει ότι «δεν στέκει καλά το μυαλό του».

Οι δύο νεαροί λένε ότι με τα χρήματα αυτά εξασφαλίζουν φαγητό και τσιγάρα ενώ ορισμένες φορές πετυχαίνουν να κλείσουν και ένα δωμάτιο ξενοδοχείου, γιατί αλλιώς τις περισσότερες φορές κοιμούνται σε πάρκα και πλατείες.

«Η οικογένειά μου πιστεύει ότι ζω στο καλύτερο ξενοδοχείο της Αθήνας» λέει ο Φαζούλ εξηγώντας ότι δεν μπορεί να πει στην οικογένεια του πού έχει καταντήσει.

Στο δίκτυο μιλά και ο κοινωνικός λειτουργός Τάσος Σμετόπουλος, σύμφωνα με τον οποίο η πρακτική του survival sex άρχισε να εμφανίζεται στην Αθήνα στις αρχές του 2016.

Όπως σημειώνει το NBC στην Ελλάδα βρίσκονται περίπου 3.000 ασυνόδευτοι ανήλικοι με το 95% αυτών να είναι αγόρια, ενώ η Ελλάδα έχει χώρους μόνο για 1.000 ασυνόδευτα νεαρά παίδιά σε οργανωμένες δομές.