Και λασποβροχή και σκόνη και ανοιξιάτικες καταιγίδες - Free Sunday
Και λασποβροχή και σκόνη και ανοιξιάτικες καταιγίδες

Και λασποβροχή και σκόνη και ανοιξιάτικες καταιγίδες

Μεταφορά σκόνης από την Αφρική κυρίως στα δυτικά και νότια ευνοούν οι σημερινές μετεωρολογικές συνθήκες καθώς η εβδομάδα ξεκίνησε με νεφώσεις, καταιγίδες και λασποβροχή και σύμφωνα με την ΕΜΥ θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.

Η μεταφορά σκόνης από τα Νότια ευνοείται και για αύριο, ενώ θα εκδηλωθούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα ηπειρωτικά σποραδικές καταιγίδες. Σύμφωνα με την πρόβλεψη αναμένεται βελτίωση το βράδυ.

Για σήμερα στην Αττική θα εκδηλωθούν αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πυκνότερες. Υπάρχει πιθανότητα τοπικών βροχών από το μεσημέρι κυρίως στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 24 βαθμούς Κελσίου και στα ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά και από αργά το απόγευμα και στο Αιγαίο νεφώσεις με τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν κυρίως τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά. Άνεμοι ανατολικών διευθύνσεων τοπικά 6 μποφόρ στα πελάγη.