Δεκατέσσερις συλλήψεις ατόμων που φέρονται να χρηματοδοτούσαν τρομοκρατικές οργανώσεις - Free Sunday
Δεκατέσσερις συλλήψεις ατόμων που φέρονται να χρηματοδοτούσαν τρομοκρατικές οργανώσεις

Δεκατέσσερις συλλήψεις ατόμων που φέρονται να χρηματοδοτούσαν τρομοκρατικές οργανώσεις

Στη σύλληψη 14 ατόμων που κατηγορούνται για χρηματοδότηση της τρομοκρατίας, εκ των οποίων 13 είναι Έλληνες και ένας αλλοδαπός, προχώρησε το πρωί της Τρίτης η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.), στo πλαίσιo εκτέλεσης ισάριθμων ενταλμάτων σύλληψης του Ειδικού Εφέτη Ανακριτή. 

Σύμφωνα με πληροφορίες πηγές της ΕΛ.ΑΣ, προφυλακισμένος για υπόθεση τρομοκρατίας και συγκεκριμένα για υπόθεση επίθεσης σε πολιτικό πρόσωπο, που ακόμη δεν κατονομάζεται, είχε ανοίξει στο παρελθόν τραπεζικό λογαριασμό, στον οποίο οι συλληφθέντες κατέθεταν μικρά ή μεγαλύτερα ποσά.

Αξιωματικοί της ΕΛΑΣ τόνιζαν ότι η υπόθεση είναι σοβαρή, καθώς είναι η πρώτη φορά που συλλαμβάνονται άτομα για καταθέσεις στο λεγόμενο «επαναστατικό ταμείο», ενώ πιθανότατα θα υπάρξει και συνέχεια, καθώς οι 14 συλληφθέντες δεν ενεργούσαν από μόνοι τους, αλλά κατόπιν εντολών από άγνωστα άτομα, τα οποία αναζητούνται.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας:

«Από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) συνελήφθησαν πρωινές ώρες σήμερα 8-5-2018, δεκατέσσερα (14) συνολικά άτομα (δεκατρείς ημεδαποί και ένας αλλοδαπός, έντεκα άντρες και τρεις γυναίκες) στo πλαίσιo εκτέλεσης ισάριθμων ενταλμάτων σύλληψης του Ειδικού Εφέτη Ανακριτή.

Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για χρηματοδότηση τρομοκρατικής οργάνωσης και ξέπλυμα μαύρου χρήματος και θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών για την εκτέλεση των σε βάρος τους ενταλμάτων».