Ιερά Σύνοδος: Η Πολιτεία στερεί το δικαίωμα ανάπτυξης σε «φυσιολογικό οικογενειακό περιβάλλον» - Free Sunday
Ιερά Σύνοδος: Η Πολιτεία στερεί το δικαίωμα ανάπτυξης σε «φυσιολογικό οικογενειακό περιβάλλον»

Ιερά Σύνοδος: Η Πολιτεία στερεί το δικαίωμα ανάπτυξης σε «φυσιολογικό οικογενειακό περιβάλλον»

Την αντίθεσή της στο νομοσχέδιο που ψηφίστηκε την Τετάρτη από τη Βουλή και δίνει το δικαίωμα αναδοχής παιδιών και σε ομόφυλα ζευγάρια εκφράζει η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδας, τονίζοντας ότι με τη νομοθετική αυτή πρωτοβουλία η Πολιτεία στερεί από κάποια παιδιά το δικαίωμα να μεγαλώσουν σε «φυσιολογικό» οικογενειακό περιβάλλον.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή της η Ιερά Σύνοδος (ΔΙΣ), αναφέρει ότι «μετά από την χθεσινή ψήφιση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εργασίας που επιτρέπει την αναδοχή παιδιών και από ομόφυλα ζευγάρια, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος διατυπώνει και πάλι την έντονη αντίθεσή της στην επιλογή της Πολιτείας να στερήσει από ορισμένα παιδιά το δικαίωμα ανάπτυξής τους μέσα σε ένα φυσιολογικό οικογενειακό περιβάλλον με πρότυπα πατρότητας και μητρότητας. Δεν είναι τυχαίο ότι μέχρι σήμερα ο ελληνικός λαός εξακολουθεί να εμπιστεύεται ως βασική του αξία την οικογένεια. Δυστυχώς επικράτησε και πάλι η "πολιτική ορθότητα" ενάντια στην φυσική τάξη και το συμφέρον του παιδιού».

Η ΔΙΣ συμπληρώνει ότι «η Εκκλησία της Ελλάδος υπενθυμίζει προς πάσα κατεύθυνση ότι είναι ο πλέον μαζικός θεσμός του ελληνικού λαού και ως εκ τούτου έχει δικαίωμα δημόσιου λόγου, όπως και κάθε άλλος κοινωνικός φορέας, χωρίς να αξιώνει την επιβολή των απόψεών της στην Πολιτεία».