Ο Ρουβίκωνας απειλεί με αντίποινα στην Τήνο τον Δεκαπενταύγουστο - Free Sunday
Ο Ρουβίκωνας απειλεί με αντίποινα στην Τήνο τον Δεκαπενταύγουστο

Ο Ρουβίκωνας απειλεί με αντίποινα στην Τήνο τον Δεκαπενταύγουστο

Με αντίποινα απειλεί τον δήμαρχο της Τήνου ο Ρουβίκωνας λίγες ημέρες μετά την εισβολή των μελών ομάδας στο δημαρχείο του νησιού και την σύλληψή τους μετά από μήνυση του Δημάρχου

Με ανάρτηση που έκανε στο Facebook μέλος του Ρουβίκωνα, απειλεί με αντίποινα στο νησί προαναγγέλοντας «παρέμβαση» τις ημέρες του εορτασμού της Παναγίας της Τήνου, τον Δεκαπενταύγουστο ενώ απαντά με το δικό του τρόπο στον Νίκο Τόσκα ο οποίος, σε συνέντευξη στην Καθημερινή, ανέφερε ότι η ομάδα κινείται ανάμεσα στη γραφικότητα και το όριο της νομιμότητας.

Αναλυτικά το μέλος του Ρουβίκωνα αναφέρει: «Ένα σοβαρό ενδεχόμενο πλέον είναι να τιμηθεί η μνήμη των δύο νεκρών οδοκαθαριστων της Τήνου τις ημέρες του εορτασμού στην Παναγία της Τήνου.Μια σκέψη μέσα σε πολλές άλλες που υπάρχουν για αυτό το καλοκαίρι. Να τους προσέχετε τους "γραφικούς" κύριε Τόσκα.(σημερινή συνέντευξη στην καθημερινή). Ενίοτε μπορεί να γίνουν και επικίνδυνοι».

Υπενθυμίζεται ότι απειλές κατά του δημάρχου Τήνου εκτόξευσε ένα από τα ηγετικά μέλη του Ρουβίκωνα λίγη ώρα μετά την απόφαση του δικαστήριου που άφησε ελεύθερα τα 8 μέλη της αναρχικής ομάδας για την επίθεση στο δημαρχείο του νησιού την Πέμπτη.

Στην ανάρτησή του στο Facebook το μέλος του Ρουβίκωνα έγραψε: «Ο εφιάλτης τώρα ξεκινά για τη δημοτική αρχή Τήνου. Αυτο θα είναι ένα μήνυμα για όσους κάνουν μηνύσεις στην ομάδα.Τα υπόλοιπα επί του πεδίου...».

Απο την πλευρά του ο δήμαρχος Τήνου, Γιάννης Σιώτος, μετά το άκουσμα της απόφασης για την αθώωση των οκτώ μελών του Ρουβίκωνα για την εισβολή στο δημαρχείο δήλωσε: 

«Ως νομικός σέβομαι απόλυτα τις αποφάσεις της Ελληνικής Δικαιοσύνης, έστω και αν δεν συμφωνώ. Οφείλω, λοιπόν, να προβώ σε κάθε νόμιμη και οφειλόμενη ενέργεια για την προάσπιση των δικαιώματα των Τηνίων πολιτών, για την διαφύλαξη του Τηνιακού πολιτισμού και της Τηνιακής κουλτούρας. Την Πέμπτη, δυστυχώς, ζήσαμε την εμπειρία και των εισβολών από χώρους που απέχουν από την κουλτούρα μας. Θα μιλήσω στη γλώσσα τους λοιπόν και θα τους απαντήσω στην προειδοποίηση που έκαναν θυμίζοντας το «τσιτάτο» του Μάη του ’68 ότι η κουλτούρα είναι σαν τη μαρμελάδα. Όσο λιγότερη είναι τόσο περισσότερο την απλώνεις στο ψωμί. Λυπάμαι λοιπόν που θα τους απογοητεύσω, αλλά καλά θα κάνουν να μην απλώσουν στην Τήνο την κουλτούρα των εισβολών γιατί θα (ξανα)βρεθούν αντιμέτωποι με το Νόμο.

Όσο για το όψιμο ενδιαφέρον τους για το δυστύχημα καλώ και αυτούς αλλά και τους μετρημένους στα δάκτυλα ντόπιους υποστηρικτές τους να σταματήσουν να κανιβαλίζουν στους τάφους των δύο νεκρών υπαλλήλων του Δήμου. Οφείλουμε όλοι να περιμένουμε και να σεβαστούμε τις νόμιμες διαδικασίες που έχουν ήδη δρομολογηθεί και να μη γινόμαστε αυτόκλητοι δικαστές στο όνομα μιας φθαρμένης ιδεολογίας με αμφίβολα κίνητρα και αδιέξοδες πρακτικές».