Χάρρυ Κλυν: Το βαρύ πένθος και τα προβλήματα υγείας - Free Sunday
Χάρρυ Κλυν: Το βαρύ πένθος και τα προβλήματα υγείας

Χάρρυ Κλυν: Το βαρύ πένθος και τα προβλήματα υγείας

Το πένθος από την απώλεια του γιου του, Νίκου Τριανταφυλλίδη, αλλά και προβλήματα υγείας φαίνεται ότι βάρυναν πολύ τον Χάρρυ Κλυν, κατά κόσμον Βασίλη Τριανταφυλλίδη, που έφυγε τη Δευτέρα από τη ζωή σε ηλικία 78 ετών.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τον στενό οικογενειακό και φιλικό του κύκλο, ο δημοφιλής κωμικός «τσάκισε» όταν ο γιος το, σκηνοθέτης Νίκος Τριανταφυλλίδης, του πέθανε τη Δευτέρα 5 Ιουνίου του 2016, σε ηλικία 49 ετών, μετά από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο.

Ο Χάρρυ Κλυν δεν μπόρεσε καν να ακολουθήσει την πομπή ως την ταφή, λόγω συγκίνησης, αλλά και επιβαρυμένης υγείας. Μάλιστα, οι οικείοι του τον είχαν οδηγήσει αμέσως εκτός ναού και τον επιβίβασαν σε αυτοκίνητο της οικογένειάς του, όπου φόρεσε αμέσως την μάσκα οξυγόνου, καθώς ο ίδιος ήταν καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι, λόγω των αναπνευστικών προβλημάτων.

Εκτός από σπουδαίος κωμικός, ο Χάρρυ Κλυν ήταν και ένας εξαιρετικά ενεργός πολίτης και φίλαθλος. Μάλιστα, έχει διατελέσει πρόεδρος του Απόλλωνα Καλαμαριάς και το 2006 ήταν και υποψήφιος δήμαρχος της γενέτειρας πόλης του, με τη στήριξη, μάλιστα, της ΝΔ.

Σε εκείνη την εκλογική αναμέτρηση ο Χάρρυ Κλυν είχε λάβει ποσοστό 38% αλλά ηττήθηκε από τον υποστηριζόμενο από το ΠΑΣΟΚ Χριστόδουλο Οικονομίδη, ο οποίος συγκέντρωσε ποσοστό 45% και εξελέγη δήμαρχος Καλαμαριάς από τον πρώτο γύρο.

Ο Χάρρυ Κλυν επιχείρησε και το 2010 να εκλεγεί δήμαρχος Καλαμαριάς, αλλά το ποσοστό του περιορίστηκε στο 22%. Εδώ και χρόνια είχε σταματήσει τις ζωντανές εμφανίσεις και παρενένβαινε στο δημόσιο διάλογο κυρίως μέσω του ιστολογίου του.