Στη Σούδα το περίφημο «Harry S. Truman» (Photos, Video) - Free Sunday
Στη Σούδα το περίφημο «Harry S. Truman» (Photos, Video)

Στη Σούδα το περίφημο «Harry S. Truman» (Photos, Video)

Με την βοήθεια ρυμουλκών, στις 9 το πρωί το πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο USS Harry Truman κατάπλευσε στον όρμο της Σούδας και συγκεκριμένα στην προβλήτα της ναυτικής βάσης στο Μαράθι, όπου θα παραμείνει για πέντε ημέρες.

USS Harry S. Truman 2

Το συγκεκριμένο αεροπλανοφόρο έχει επισκεφθεί και άλλες φορές στο παρελθόν την Σούδα, αλλά αυτή την φορά υπάρχει ένα ξεχωριστό ενδιαφέρον λόγω της κατάστασης στην Μέση Ανατολή και με δεδομένο το ότι το Harry Truman μαζί με αντιτορπιλικά και ένα καταδρομικό, έφτασαν στην ανατολική Μεσόγειο τον Απρίλιο προκειμένου να αποτελέσει την βάση των επιχειρήσεων των ΗΠΑ σε Ιρακ, Αφγανιστάν και Συρία.

USS Harry S. Truman 1

Το USS Harry S. Truman (CVN-75), όπως είναι η πλήρης ονομασία του, αποτελεί ουσιαστικά μια πλωτή αεροπορική βάση. Ναυπηγήθηκε το 1996 στο Νόρφολκ της Βιρτζίνια, δύο χρόνια μετά εντάχθηκε στον 6ο στόλο και από τότε εκτελεί αποστολές στην περιοχή της Μεσογείου και του Περσικού κόλπου.

Το αεροπλανοφόρο Truman έχει εκτόπισμα 90.000 τόνων, κινείται με 4 προπέλες ταχύτητας 30 κόμβων και με δύναμη, που δίνουν οι δύο πυρηνικοί του αντιδραστήρες. Το μήκος του αγγίζει τα 333 μέτρα, το πλάτος του 78 και το ύψος του φτάνει τα 74 μέτρα ενώ η έκταση του καταστρώματός του ξεπερνά τα 4.5 στρέμματα.

Πληροφορίες: Flash News