Δήμαρχος Λέρου: Κανείς δεν ήξερε για τους βιασμούς των παιδιών - Free Sunday
Δήμαρχος Λέρου: Κανείς δεν ήξερε για τους βιασμούς των παιδιών

Δήμαρχος Λέρου: Κανείς δεν ήξερε για τους βιασμούς των παιδιών

Tη συνδρομή όλων των αρμόδιων υπηρεσιών, έτσι ώστε να υπάρξει η καταλληλότερη μέριμνα για την ψυχολογική στήριξη, την ψυχοθεραπευτική βοήθεια και την ιατρική φροντίδα των παιδιών που κακοποιήθηκαν από τους γονείς τους ζητά, με δηλώσεις του, ο δήμαρχος Λέρου Μιχάλης Κόλιας.

Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι η κοινωνία της Λέρου δεν ήξερε για τις φρικιαστικές πράξεις των γονιών, όπως δημοσιεύουν αρκετά μέσα μαζικής ενημέρωσης, κάνοντας έκκληση να σεβαστούν τις αθώες παιδικές ψυχές και να μην παραπληροφορούν την κοινή γνώμη διαδίδοντας fake news, ότι ολόκληρη η κοινωνία της Λέρου γνώριζε και σιωπούσε.

«Η λεριακή κοινωνία είναι συγκλονισμένη από τις αποτρόπαιες και φρικιαστικές πράξεις των καθ' ομολογία βιαστών - "γονέων", οι οποίες είναι αυτονόητο ότι είναι καταδικαστέες» αναφέρει ο δήμαρχος Λέρου, επισημαίνοντας ότι, τις προηγούμενες ημέρες και κατά τη διάρκεια κράτησης των "γονέων" - βιαστών στο Αστυνομικό Τμήμα Λέρου, πολλοί αγανακτισμένοι κάτοικοι ήθελαν να πάρουν τον νόμο στα χέρια τους και να εισβάλουν στο Αστυνομικό Τμήμα, με ότι αυτό συνεπάγεται. «Ευτυχώς, με συζήτηση και πειθώ, στο τέλος επικράτησε η λογική και όχι ο νόμος της ζούγκλας, αποτρέποντας τα χειρότερα» τονίζει ο δήμαρχος Λέρου.

Αυτή τη στιγμή κύριο μέλημα τόσο της δημοτικής Αρχής όσο και της κοινωνίας του νησιού στο σύνολό της αναφέρει ο κ. Κόλιας, σε συνεργασία με τις εισαγγελικές Αρχές και τις κοινωνικές υπηρεσίες, είναι η αποκατάσταση των παιδιών και η παροχή της καταλληλότερης επιστημονικής φροντίδας σε εξειδικευμένο κέντρο.

«Είναι δυνατόν σε ένα νησί με περίπου 8.500 μόνιμο πληθυσμό να γνώριζαν οι κάτοικοι για ένα τέτοιο φρικιαστικό περιστατικό και να μην υπήρχαν καταγγελίες; Ίσως κάποιοι στο οικογενειακό περιβάλλον να γνώριζαν για ξυλοδαρμό, όμως η Λεριακή κοινωνία στην πλειοψηφία της, ούτε καν γνώριζε ποιοι ήταν αυτοί οι άνθρωποι, ο κόσμος εδώ δεν ήξερε ούτε τα πρόσωπά τους, αφού δεν είχαν σχεδόν καμία επαφή με την κοινωνία» σημείωσε ο δήμαρχος Λέρου.

Πηγή: naftemporiki.gr