Δεν μετανιώνει ο Κουφοντίνας - Free Sunday
Δεν μετανιώνει ο Κουφοντίνας

Δεν μετανιώνει ο Κουφοντίνας

Αμετανόητος σε ότι αφορά στη δράση του, ως μέλους της «17 Νοέμβρη», εμφανίστηκε ο Δημήτρης Κουφοντίνας σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών.

«Ούτως ή άλλως η χορήγηση άδειας δεν προϋποθέτει δήλωση μετανοίας. Ακόμα όμως κι αν προϋπόθετε, δεν θα την έκανα», δηλώνει ο κ.Κουφοντίνας, ο οποίος πραγματοποιεί απεργία πείνας επειδή δεν του δίνουν άδεια.

«Πρώτα απ' όλα επειδή σέβομαι την ιστορία του κομμουνιστικού κινήματος, τη στάση των χιλιάδων αγωνιστών που έμεινανι όρθιοι απέναντι στη μετεμφυλιακή τρομοκρατία, τα Μακρονήσια και τις εκτελέσεις. Ξέρετε, μέσα στο κίνημα απολογίζουμε τη δράση μας και αναφερόμαστε στα λάθη μας, τούτο όμως απέχει έτη φωτός από το να αποδεχτούμε ότι το κράτος είχε και έχει δίκιο», δηλώνει ο εκτελεστής της 17Ν.

Στη συνέντευξη καταλογίζει στην κυβέρνηση την «μέγιστη ευθύνη» για τη μη χορήγηση άδειας επειδή «όχι μόνο γιατί δεν κατήργησε τη διάταξη για το "εισαγγελικό βέτο" αλλά και επειδή επιλέγοντας την αρμονική συμβίωση με τη "δικαστική χούντα" γίνεται συνένοχη σε αυτό και πολλά αίσχη».«Δικαιούμαι άδεια εξόδου από τη φυλακή εδώ και οχτώ χρόνια» λέει ο ενώ παράλληλα κάνει λόγο για «πρωτοφανή επιχείρηση εκδικητικότητας και ομηρίας».