Προφυλακιστέος κρίθηκε ο Αρτέμης Σώρρας - Free Sunday
Προφυλακιστέος κρίθηκε ο Αρτέμης Σώρρας

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο Αρτέμης Σώρρας

Προφυλακιστέος κρίθηκε σήμερα ο Αρτέμης Σώρρας, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες, αρνήθηκε, ενώπιον του ανακριτή, τις κατηγορίες που του αποδίδονται, χαρακτήρισε έωλο το κατηγορητήριο σε βάρος του ενώ προανήγγειλε προσφυγή στο Συμβούλιο εντός 5 ημερών κατά της προσωρινής του κράτησης. 

Νωρίτερα, έχοντας μακριά γενειάδα, μαύρο κουστούμι και χειροπέδες μεταφέρθηκε συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης ενώπιον του εισαγγελέα, o ιδρυτής της «Ελλήνων Συνέλευσις», Αρτέμης Σώρρας. ενώ έξω από τα δικαστήρια είχαν συγκεντρωθεί οπαδοί του ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση της οργάνωσης να του συμπαρασταθούν.

Ο κ.Σώρρας, ο οποίος επί μήνες κρυβόταν, καλείται να απολογηθεί για τις αξιόποινες πράξεις που του αποδίδονται και στη συνέχεια ανακριτής και εισαγγελέας θα αποφασίσουν για την ποινική του μεταχείριση.

Το κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί για την υπόθεση περιλαμβάνει για τον ίδιο και 7 ακόμα άτομα κατά περίπτωση τα αδικήματα της συγκρότησης, ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, της απάτης και της απόπειρας απάτης κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση σε βάρος του Δημοσίου (Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου) και τραπεζών με την επιβαρυντική διάταξη του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, καθώς και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Η δίωξη περιλαμβάνει, επίσης, σειρά πλημμελημάτων, όπως της διασποράς ψευδών ειδήσεων, της πρόκλησης ή διέγερσης σε διάπραξη κακουργημάτων ή πλημμελημάτων κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση.

Ο Αρτέμης Σώρρας φέρεται να ισχυρίζεται πως δεν κρυβόταν όλους αυτούς τους μήνες που οι αρχές τον αναζητούσαν για να μην συλληφθεί, αλλά γιατί κινδύνευε η ζωή του ενώ η οργάνωση καταγγέλλει βάρος ότι η δίωξη έχει ως στόχο «τον αφανισμό του ίδιου και του έθνους των Ελλήνων» και συνδέει τη σύλληψη του με το «ξεπούλημα της Μακεδονίας».

Το θέμα άνοιξε όταν οπαδοί του κ.Σώρρα πήγαιναν στις εφορίες και αρνούνταν να πληρώσουν τις οφειλές τους σε εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία, επικαλούμενοι με εξώδικα συμψηφισμό των χρεών τους με τα 600 δισ. ευρώ που κατέχει σε ομόλογα ή τράπεζα της Ανατολής.