Σεισμοί χωρίς ζημιές στην Πύλο και στη Θεσσαλονίκη - Free Sunday
Σεισμοί χωρίς ζημιές στην Πύλο και στη Θεσσαλονίκη

Σεισμοί χωρίς ζημιές στην Πύλο και στη Θεσσαλονίκη

Καμία αναφορά για ζημιές δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής από τον σεισμό που έγινε στις 8:14 το πρωί της Δευτέρας αισθητός στην περιοχή της Πύλου στη Μεσσηνία.

Ο διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Γεράσιμος Παπαδόπουλος είπε ότι η ένταση ήταν 5,4 βαθμοί της Κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο ήταν στον θαλάσσιο χώρο 35χλμ. νοτιοδυτικά της Πελοποννήσου.

Αμέσως μετά σημειώθηκαν δύο μετασεισμοί μεγέθους 3,4 και 2,4 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ ενώ είχαν προηγηθεί και προσεισμοί.
«Με αυτά τα δεδομένα δεν μου δημιουργείται ιδαίτερη ανησυχία αλλά επειδή η σεισμικότητα είναι εξελισσόμενη δεν μπορούμε να είμαστε κατηγορηματικοί» δήλωσε ο κ. Παπαδόπουλος στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ.

«Η περιοχή είναι έντονα σεισμογενής ωστόσο δεν πρέπει να υπάρχουν επιπτώσεις. Μάλλον πρέπει να είναι ο κύριος σεισμός» είπε ο κ. Λέκκας μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Τρεις ώρες αργότερα, στις 11:21 καταγράφηκε σεισμική δόνηση 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ με επίκεντρο ήταν ανάμεσα στις λίμνες Βόλβη και Κορώνεια, κοντά στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 5χλμ και τρία λεπτά αργότερα, στις 11:24 ακολούθησε, ακόμα ένας σεισμός 3,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σε εστιακό βάθος επίσης τα 5χλμ.