Χανιά: Αλεξιπτωτιστής πυροβόλησε στον αέρα και εγκατέλειψε το στρατόπεδο - Free Sunday
Χανιά: Αλεξιπτωτιστής πυροβόλησε στον αέρα και εγκατέλειψε το στρατόπεδο

Χανιά: Αλεξιπτωτιστής πυροβόλησε στον αέρα και εγκατέλειψε το στρατόπεδο

Πανικός σύμανε το πρωί της Δευτέρας  στην 1η Μοίρα Αλεξιπτωτιστών στα Χανιά από έναν στρατιώτη θητείας ο άρχισε να πυροβολεί αδικαιολόγητα μέσα στη μονάδα του, ενώ εκτελούσε υπηρεσία σκοπού.

Όλα ξεκίνησαν όταν ολοκληρώθηκε η υπηρεσία που είχε ο 29χρονος καταδρομέας αλεξιπτωτιστής. Οι ανώτεροι του είχαν ανησυχήσει καθώς δεν έχει επιστρέψει από την σκοπιά και άρχισαν να τον ψάχνουν σε κοντινή απόσταση εντός του στρατοπέδου, όπου τον βρήκαν καλυμμένο πίσω από βράχους και τον κάλεσαν να πάει κοντά τους.

Ο στρατιώτης τότε, όπως αναφέρει η ΕΡΤ, άρχισε να πυροβολεί στον αέρα στην κατεύθυνση που ήταν οι στρατιωτικοί. Τουλάχιστον μια βολίδα σύμφωνα με την έρευνα έχει καρφωθεί σε κτήριο του στρατοπέδου.

Οι άλλοι καταδρομείς καλύφθηκαν και προσπάθησαν να τον ηρεμήσουν. Στη συνέχεια ο 29χρονος στραιτώτης έβγαλε την φόρμα παραλλαγής και τράπηκε σε φυγή εκτός στρατοπέδου. Στην πορεία του, βρήκε ένα ημιφορτηγό το οποίο και πήρε, αφού απείλησε τον ιδιοκτήτη του, σύμφωνα με την αστυνομία.

Μόλις έγινε γνωστή η εξέλιξη αυτή, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας από το Λουξεμβούργο που βρίσκεται, ζήτησε από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, την συνδρομή ομάδας της ΕΚΑΜ και ειδικού διαπραγματευτή.
Τελικά η αστυνομία εντόπισε τον στρατιώτη στο δρόμο προς το Κολιμπάρι. όπου για άγνωστο λόγο είχε ακινητοποιήσει το όχημα.

Στους αστυνομικούς ομολόγησε μόνο την κλοπή του οχήματος και αρνήθηκε ότι είναι στρατιώτης.

Ωστόσο στην έρευνα που ακολούθησε, εντός του οχήματος, βρέθηκαν το όπλο και η εξάρτηση του.

Για το περιστατικό εξέδωσε ανακοίνωση το Γενικό Επιτελείο Στρατού:

«Από το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώνεται ότι ο ΣΤΡ(ΚΔ) Α.Π της 2018 Γ ΕΣΣΟ, της 1ης ΜΑΛ στην περιοχή των Χανίων, ενώ εκτελούσε υπηρεσία σκοπού στο Στρατόπεδο Εφ. Ανθλγού «Νικολάου Αποστολάκη», και περί ώρα 10:30 περίπου, για αδιευκρίνιστη μέχρις στιγμής αιτία, εγκατέλειψε τη θέση του σκοπού στην οποία βρισκόταν, κάνοντας χρήση του οπλισμού του (πυρά στον αέρα) και κινήθηκε προς άγνωστη κατεύθυνση. Του γεγονότος επιλήφθηκαν άμεσα οι αρμόδιες αρχές.

Ο εν λόγω στρατιώτης συνελήφθη από την ΕΛ.ΑΣ. Η διερεύνηση του θέματος συνεχίζεται από τα αρμόδια όργανα».