Αθώοι κρίθηκαν από το δικαστήριο η Ηριάννα και ο Περικλής - Free Sunday
Αθώοι κρίθηκαν από το δικαστήριο η Ηριάννα και ο Περικλής

Αθώοι κρίθηκαν από το δικαστήριο η Ηριάννα και ο Περικλής

Αθώοι κρίθηκαν ομοφώνος από το δικαστήριο η Ηριάννα και ο Περικλής παρά την αντίθετη εισήγηση της εισαγγελέως. Μόλις ανακοινώθηκε η απόφαση όλοι στην αίθουσα ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς. Σύμφωνα με την απόφαση, «η κατάθεση Παπαλάμπρου ελέγχεται σοβαρά για την αξιοπιστία της. Η άρση του τραπεζικού απορρήτου και οι κατ’ οίκον έρευνες καθώς και οι έρευνες των αυτοκινήτων δεν έδειξαν εμπλοκή. Δεν χρησιμοποίησαν κωδικοποιημένη φρασεολογία κώδικα και ακατανόητες εκφράσεις, δεν αποδείχθηκε ότι μίσθωση της κατοικίας λειτούργησε ως προκάλυμμα πέραν δραστηριοτήτων. Η ιδεολογία και κοινωνικές συναναστροφές δεν πολιτικοποιούνται. Το DNA είναι πληροφοριακό εργαλείο. Είναι ένα εντόνως αμφισβητούμενο δείγμα το οποίο εξαντλήθηκε και δεν δόθηκε η δυνατότητα να εξεταστεί περαιτέρω. Ακομα και αν αποδειχθεί όμως δείχνει την επαφή με το αντικείμενο αλλά όχι ότι διέπραξαν εγκλήματα».

Νωρίτερα η εισαγγελέας ζήτησε να κριθούν ένοχοι η Ηριάννα και ο Περικλής, όπως και πρωτοδίκως, για την συμμετοχή τους σε τρομοκρατική οργάνωση και την προμήθεια οπλών και πυρομαχικών. 

Τσίπρας: Αποκαταστάθηκε μια μεγάλη αδικία απέναντι σε δύο νέους ανθρώπους

«Σήμερα αποκαταστάθηκε μια μεγάλη αδικία απέναντι σε δύο νέους ανθρώπους. Η δημοκρατία και το κράτος δικαίου ανέπνευσαν #free_Irianna», έγραψε ο κ. Τσίπρας.

Ν. Βούτσης: Απόφαση λογικής και ανθρωπιάς

Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, πληροφορούμενος την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων σχετικά με την υπόθεση της Ηριάννας και του Περικλή, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Πρόκειται για μια απόφαση λογικής, ανθρωπιάς και στοιχειώδους ανταπόκρισης στο κοινό περί δικαίου αίσθημα».