Γ.Γ. Δημόσιας Διοίκησης: Αυτοί ευθύνονται για τις πλημμύρες στη Μάνδρα - Free Sunday
Γ.Γ. Δημόσιας Διοίκησης: Αυτοί ευθύνονται για τις πλημμύρες στη Μάνδρα

Γ.Γ. Δημόσιας Διοίκησης: Αυτοί ευθύνονται για τις πλημμύρες στη Μάνδρα

Πειθαρχικές ευθύνες σε δημόσιους λειτουργούς και αιρετούς στο Δήμο Μάνδρας, το δασαρχείο Αιγάλεω και την πολεοδομίας Ελευσίνας καταλογίζει στο πόρισμά της η Γενική Επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης Μαρία Παπασπύρου, στο πόρισμά της για τα αίτια των φονικών πλημμυρών της Μάνδρας του Νοεμβρίου του 2017.

Σε αιρετούς του Δήμου Μάνδρας καταλογίζονται ευθύνες για την ανέγερση δημοτικών αυθαιρέτων κατασκευών μέσα στην κοίτη του ρέματος όπως το αμαξοστάσιο το δημοτικό γήπεδο αλλά και η απόπειρα τακτοποίησης των αυθαίρετων αυτών, μέσω της υπαγωγής τους στο σχετικό νόμο.

Στο δασαρχείο Αιγάλεω επιρρίπτονται ευθύνες στους υπάλληλους που καθυστέρησαν τρία έτη να απαντήσουν για το δασικό ή μη χαρακτήρα της περιοχής, προκειμένου να προχωρήσουν τα αντιπλημμυρικά έργα.

Στην πολεοδομία της Ελευσίνας καταλογίζονται ευθύνες γιατί δεν διενεργήθηκαν αυτοψίες για αυθαίρετες κατασκευές, ενώ σε συγκεκριμένες περιπτώσεις εξέδωσε νόμιμες άδειες ανέγερσης κτισμάτων ακόμη και μέσα στην κοίτη του ρέματος.

Ευθύνες καταλογίζονται και σε συγκεκριμένους ιδιώτες μηχανικούς, που ανέλαβαν και ολοκλήρωσαν την κατασκευή των αυθαιρέτων κτισμάτων μέσα στο ρέμα.

 

Πηγή: skai.gr