Πυρά Μπακογιάννη κατά Σπίρτζη: Έχετε τα χρήματα, αλλά δεν προχωρούν τα έργα - Free Sunday
Πυρά Μπακογιάννη κατά Σπίρτζη: Έχετε τα χρήματα, αλλά δεν προχωρούν τα έργα

Πυρά Μπακογιάννη κατά Σπίρτζη: Έχετε τα χρήματα, αλλά δεν προχωρούν τα έργα

Επιστολή προς τον αρμόδιο υπουργό Χρήστο Σπίρτζη σχετικά με έργα που «βρίσκονται στα συρτάρια του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών έως και 2,5 χρόνια» παρά το γεγονός ότι η χρηματοδότησή τους έχει εξασφαλιστεί, απέστειλε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης.

Ειδικότερα, ο κ. Μπακογιάννης αναφέρεται σε τρία μεγάλα έργα που δεν προχωρούν ακόμη και για 30 μήνες, παρά το γεγονός ότι είτε έχει εξασφαλιστεί η χρηματοδότησή τους, είτε η Περιφέρεια έχει αναλάβει να τα χρηματοδοτήσει.

Συγκεκριμένα, ο περιφερειάρχης ζητά την παρέμβαση του υπουργού για:

  • Την βελτίωση του οδικού άξονα Λαμία-Ιτέα-Αντίρριο. Όπως τονίζεται, «η μελέτη είναι ώριμη», αλλά ενώ «η Περιφέρεια πρότεινε να χρηματοδοτήσει το έργο με 15 εκατ. ευρώ από ευρωπαϊκούς πόρους, μετά από 14 μήνες δεν έχει υποβληθεί η πρόταση από το υπουργείο».
  • Μελέτη οδικού άξονα Δυτικής Φθιώτιδας (Τμήμα Σταυρός - Καστρί). Το έργο έχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση με 2,6 εκατ. ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων Στερεάς Ελλάδας, ωστόσο σύμφωνα με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, «μετά από 18 μήνες δεν έχει προκηρυχθεί ακόμη ο διαγωνισμός».
  • Μελέτη οδικού άξονα Λαμία-Καρπενήσι (Τμήμα Νεοχωράκι - Ανατολικό στόμιο σήραγγας Τυμφρηστού). «Η πίστωση έχει εγκριθεί με 6 εκατ. ευρώ. Μετά από 30 μήνες δεν έχουν υπογραφεί ούτε καν οι τρεις συμβάσεις για την υποβολή προκαταρκτικών μελετών» επισημαίνεται στην επιστολή.

Ο κ. Μπακογιάννης επαναφέρει παράλληλα το θέμα της επαναδημοπράτησης του έργου της Παράκαμψης Βασιλικού στην Εύβοια, για το οποίο, όπως σημειώνει, παρά τις δημόσιες δηλώσεις του Πρωθυπουργού στο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Στερεάς Ελλάδας στις 27 Ιουλίου 2018 και του υφυπουργού σε ειδική συνέντευξη Τύπου στην Χαλκίδα, δεν έχει υπάρξει καμία εξέλιξη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ