Επανεκκίνηση της Ελλάδας με «άσο στο μανίκι» τον ελληνισμό της διασποράς - Free Sunday
Επανεκκίνηση της Ελλάδας με «άσο στο μανίκι» τον ελληνισμό της διασποράς
«Βάζουμε το αποφασιστικό λιθαράκι για μια πλατφόρμα συνεργασίας. Ενώνουμε όλες τις δημιουργικές δυνάμεις, δίνουμε βήμα σε όλους τους Έλληνες και δεν αφήνουμε ούτε μια ψήφο να χαθεί». Γιώργος Πατούλης, πρόεδρος της ΚΕΔΕ

Επανεκκίνηση της Ελλάδας με «άσο στο μανίκι» τον ελληνισμό της διασποράς

Γέφυρα συνεργασίας ανάμεσα στην Ελλάδα και τους απόδημους Έλληνες δημιουργεί η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), με στόχο να ενεργοποιήσει τα 6 έως 8 εκατομμύρια των Ελλήνων της διασποράς, προκειμένου μαζί να επιτύχουμε την ολική επανεκκίνηση της πατρίδας μας. Με πρωτοβουλία της ΚΕΔΕ και του προέδρου της Γιώργου Πατούλη ιδρύεται Γραφείο Απόδημου Ελληνισμού, το οποίο θα λειτουργεί σαν ένας μόνιμος κόμβος ώστε να ξέρουν οι απόδημοι πως θα έχουν εδώ ένα μόνιμο «σπίτι» τους. Το γραφείο θα προσφέρει συμβουλές και παρεμβάσεις ώστε να λύνονται γραφειοκρατικά θέματα, θα συνεισφέρει στην προσέλκυση επενδύσεων, στην επανένωση των νέων γενεών μέσω της δημιουργίας καλοκαιρινών κατασκηνώσεων στους δήμους για τα παιδιά των αποδήμων και στην επιστροφή των χαμένων ψήφων, των αποδήμων που επιθυμούν να λαμβάνουν μέρος στο ελληνικό γίγνεσθαι.

«Βάζουμε το αποφασιστικό λιθαράκι για μια πλατφόρμα συνεργασίας, για την επανεκκίνηση της Ελλάδας. Ενώνουμε όλες τις δημιουργικές δυνάμεις εντός και εκτός Ελλάδας. Δίνουμε βήμα σε όλους τους Έλληνες και δεν αφήνουμε ούτε μια ψήφο να χαθεί» τόνισε ο Γιώργος Πατούλης, που έχει επωμιστεί προσωπικά και την εκστρατεία ανάδειξης της πατρίδας μας ως προορισμού επιλογής στον τομέα του ιατρικού τουρισμού. Το ανοιχτό κάλεσμα προς τη νομοθετική και εκτελεστική εξουσία, την αυτοδιοίκηση και τις τοπικές κοινωνίες που απηύθυνε ο κ. Πατούλης για συστράτευση δυνάμεων με τον ελληνισμό της ομογένειας για το καλό του τόπου έγινε παρουσία δύο προέδρων από τις μεγαλύτερες ελληνικές ομογενειακές κοινότητες του κόσμου, της Μελβούρνης και του Μόντρεαλ. Όπως επισήμανε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ: «Η συμβολή των αποδήμων στον πολιτισμό, την ανάπτυξη, αλλά και τα πολιτικά δρώμενα δεν σταματά μόνο στη δυνατότητα του εκλέγειν, με την ψήφο των αποδήμων, την οποία υποστηρίζουμε, αλλά και του εκλέγεσθαι. Απευθύνουμε πρόταση προς τον πολιτικό κόσμο να δοθεί η δυνατότητα στους Έλληνες ομογενείς να εκλέγονται μέσα από θέσεις Επικρατείας». Από τη μεριά του, ο πρόεδρος της κοινότητας του Μόντρεαλ Νικόλαος Παγώνης ζήτησε από την ελληνική πολιτεία περισσότερη διάθεση να «εκμεταλλευτεί» τους απόδημους, υπογραμμίζοντας ότι «Έλληνας δεν γεννιέσαι στο εξωτερικό, αλλά γίνεσαι».