Ελεύθεροι οι Τούρκοι δημοσιογράφοι που συνελήφθησαν στην Αλεξανδρούπολη - Free Sunday
Ελεύθεροι οι Τούρκοι δημοσιογράφοι που συνελήφθησαν στην Αλεξανδρούπολη

Ελεύθεροι οι Τούρκοι δημοσιογράφοι που συνελήφθησαν στην Αλεξανδρούπολη

Περίπου 3,5 ώρες κρατήθηκαν τρεις συνεργάτες του τουρκικού τηλεοπτικού σταθμού TRT, οι οποίοι είχαν συλληφθεί από την αστυνομία στην Αλεξανδρούπολη ενώ έκαναν γυρίσματα για ρεπορτάζ με αφορμή τη συμπλήρωση δύο ετών από την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία.

Πρόκειται για τον εικονολήπτη Ουφούκ Καραγκιούλ, τον δημοσιογράφο Φατίχ Σαμπουντζού και τον συνεργάτη του καναλιού Μετίν Ταλού, οι οποίοι σύμφωνα με κάποια τουρκικά ΜΜΕ, απελευθερώθηκαν μετά από παρέμβαση του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Σε δηλώσεις του στο πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, ο κ.Σαμπουντζού έδωσε μία εξαιρετικά ζοφερή εικόνα για τις συνθήκες σύλληψης και κράτησης τους:
«Έχω εργαστεί σε πολλές χώρες, αλλά δεν έχω δει τέτοια συμπεριφορά ούτε στις χώρες που μπορείς να αποκαλέσεις τις χειρότερες του κόσμου. Είναι πολύ άσχημη μορφή βίας. Λυπάμαι πολύ για αυτό. Μας πήραν τα τηλέφωνα, μας έσπρωξαν πάνω στο αυτοκίνητο. Πήραν πορτοφόλια, έγγραφα, σημειώσεις από τις τσέπες μας. Μας έβαλαν σε ξεχωριστά οχήματα και μας πήγαν στο αστυνομικό τμήμα. Επειτα από 3,5 ώρες μας είπαν ότι ήταν έλεγχος ρουτίνας».