Ο Άρειος Πάγος αποφασίζει για την έκδοση του "Λίπους" στη Γαλλία - Free Sunday
Ο Άρειος Πάγος αποφασίζει για την έκδοση του "Λίπους" στη Γαλλία

Ο Άρειος Πάγος αποφασίζει για την έκδοση του "Λίπους" στη Γαλλία

Το αίτημα της Γαλλίας για την έκδοση του Γεωργιανού, Λάσα Σουσανασβίλι, γνωστού με το ψευδώνυμο «το Λίπος», εξετάζει σήμερα το πολιτικό τμήμα του Αρείου Πάγου, όπου οδηγηθηκε κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας ενώπιον.

Ο 57χρονος Σουσανασβίλι, συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη κατά την διάρκεια κοινής ευρωπαϊκής αστυνομικής επιχείρησης, τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Γαλλία.

Οι γαλλικές αρχές αποδίδουν στο “Λίπος” τον ηγετικό ρόλο εγκληματικής οργάνωσης, η οποία διέπραττε κλοπές, ξεπλένοντας τα κλοπιμαία και το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης ανταποκρίθηκε θετικά στο γαλλικό αίτημα της Γαλλίας για την έκδοση υπό τον όρο της επαναμεταγωγής του στην Ελλάδα, όταν ζητηθεί από τις δικαστικές αρχές, καθώς στη χώρα μας έχει ακόμη εκκρεμότητες.

Ο Σουσανασβίλι, ο οποίος φέρεται να κατέχει τον τίτλο του αρχηγού της ρωσικής μαφίας, είχε ήδη καταδικαστεί στην Ελλάδα σε κάθειρξη 14 ετών για συντονισμό μαφιόζικης οργάνωσης που δρούσε σε Ισπανία, Γαλλία και Γερμανία από τη Θεσσαλονίκη, ωστόσο είχε αποφυλακιστεί με τους ευεργετικούς όρους του νόμου Παρασκευόπουλου για λόγους υγείας.

Το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης αποφάσισε την έκδοση στη Γαλλία δύο φερόμενων συνεργων του 57χρονου.