Έρευνες στο Έβρο για τα ανήλικα θύματα του ναυαγίου με συλλήψεις Τούρκων - Free Sunday
Έρευνες στο Έβρο για τα ανήλικα θύματα του ναυαγίου με συλλήψεις Τούρκων

Έρευνες στο Έβρο για τα ανήλικα θύματα του ναυαγίου με συλλήψεις Τούρκων

Σε νέες έρευνες για τον εντοπισμό των τεσσάρων αγνοουμένων από την ανατροπή της βάρκας που μετέφερε απο την τουρκική στην ελληνική ακτή του Έβρου, προχωρούν από το πρωί οι ελληνικές αρχές.

Οι τέσσερις αγνοούμενοι είναι η μητέρα και τα τρία ανήλικα αγόρια της οικογένεια Ακτσαμπάι, η οποία προσπάθησε να εγκαταλείψει την χώρα της για να γλιτώσει από τις διώξεις των πολιτικών αντιπάλων του προέδρου Ερντογάν.

Οι πέντε υπόλοιποι επιβάτες μεταξύ αυτών και ο πατέρας της οικογένειας, Μουράτ Ακτσαμπάι. κατάφεραν να κολυμπήσουν και να βγουν στην ελληνική όχθη, ενώ μετά το ναυάγιο οι τουρκικές αρχές συνέλαβαν στην Ανδριανούπολη τον αδελφό του Μουράτ.

Ο κ.Ακτσαμπάι αηύθυνε έκκληση στις ελληνικές αρχές να μην διακόψουν τις έρευνες.

«Το όνομά μου είναι Μουράτ Ακτσαμπάι. Η σύζυγός μου είναι η Χατίτζε Ακτσαμπάι. Και οι δύο είμαστε δάσκαλοι. Όταν περνούσαμε τον ποταμό Έβρο, η βάρκα μας ανατράπηκε στη μία της 18ης Ιουλίου 2018. Η σύζυγός μου και τα τρία παιδιά μου, ηλικίας ενός, τεσσάρων και έξι ετών χάθηκαν στο ποτάμι. Ως πατέρας ικετεύω τον ελληνικό λαό και τις ελληνικές αρχές. Σας παρακαλώ μην σταματήσετε την επιχείρηση έρευνας και διάσωσης».

Στον εισαγγελέα Ορεστιάδας οδηγήθηκαν σήμερα τέσσερις Τούρκοι υπήκοοι που συνελήφθησαν χθες σε απαγορευμένη ζώνη στα σύνορα του Έβρου. Σύμφωνα με το radioevros.gr οι συλληφθέντες ισχυρίστηκαν κατά την προκαταρκτική τους απολογία ότι βρέθηκαν στην περιοχή στα πλαίσια ρεπορτάζ για τους τέσσερις αγνοούμενους που αναζητούνται από εχθές στον ποταμό Έβρο – μάλιστα οι δύο εξ αυτών δήλωσαν δημοσιογράφοι και οι άλλοι δύο φιλικά πρόσωπα των αγνοουμένων.