Στο ρωσικό ΥΠΕΞ κλήθηκε ο Έλληνας πρέσβης στην Μόσχα - Free Sunday
Στο ρωσικό ΥΠΕΞ κλήθηκε ο Έλληνας πρέσβης στην Μόσχα

Στο ρωσικό ΥΠΕΞ κλήθηκε ο Έλληνας πρέσβης στην Μόσχα

Στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών κλήθηκε σήμερα ο Έλληνας πρέσβης στη Μόσχα, Ανδρ. Φρυγανάς, στον απόηχο της αναβολής της επίσκεψης του Σ. Λαβρόφ στην Ελλάδα.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο TASS, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών εξέφρασε την έντονη διαμαρτυρία του στον πρεσβευτή της Ελλάδας σε σχέση «με την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με την απέλαση δύο Ρώσων διπλωματών και την αντιρωσική ρητορική της Αθήνας».

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών αναφέρει: «Στις 20 Ιουλίου στο Ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών εκλήθη ο Έλληνας πρεσβευτής της Ελληνικής Δημοκρατίας Αντρέας Φρυγανάς, στον οποίο εξεφράσθη έντονη διαμαρτυρία σε σχέση με τις συνεχιζόμενες αντιρωσικές δηλώσεις της ελληνικής πλευράς σχετικά με την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί γύρω από την απέλαση δύο Ρώσων διπλωματών και την απαγόρευση εισόδου σε δύο ακόμη πολίτες της Ρωσικής Ομοσπονδίας».

Επιπλέον, διπλωματικές πηγές υποστηρίζουν ότι η συζήτηση επικεντρώθηκε τόσο στις δηλώσεις που έκανε προχθές η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μ. Ζαχάροβα, όσο και στην αντίδραση του ελληνικού ΥΠΕΞ.

Νωρίτερα, ο Ρώσος πρέσβης στην Αθήνα, Α. Μάσλοφ, με αφορμή την απέλαση των Ρώσων διπλωματών, δήλωσε ότι «οι κινήσεις της Ελλάδας έχουν προκαλέσει απογοήτευση στη Ρωσία». Επίσης, ανέφερε ότι η δήλωση της εκπροσώπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μ. Ζαχάροβα, «ήταν σωστή και ισορροπημένη», ενώ η αντίδραση του ελληνικού ΥΠΕΞ ήταν «υπερβολική».