Δύο νεκροί, περίπου 20 αγνοούμενοι ξένοι τουρίστες - Free Sunday
Δύο νεκροί, περίπου 20 αγνοούμενοι ξένοι τουρίστες

Δύο νεκροί, περίπου 20 αγνοούμενοι ξένοι τουρίστες

Δύο ξένοι τουρίστες έχει ήδη επιβεβαιωθεί ότι έχουν χάσει τη ζωή τους στη πυρκαγια στην Ανατολική Αττική, ενώ σε 20 υπολογίζονται όσοι που σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αρχών συγκαταλέγονται στους αγνοούμενους.

Πρόκειται για ανθρώπους κυρίως από τη Δανία, το Βέλγιο, την Ιταλία και την Πολωνία, οι οποίοι ήρθαν στην Ελλάδα για να απολαύσουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές, αλλά αυτές εξελίχθηκαν σε κόλαση.

Σύμφωνα με τις ίδιες εκτιμήσεις, κάποιες από τις σορούς που βρέθηκαν στη θάλασσα είναι ξένων τουριστών.

Το βράδυ της πυρκαγιάς δύο οικογένειες από τη Δανία, όταν είδαν τις φλόγες, πήραν μία βάρκα και έφυγαν στα ανοικτά, όπου τους εντόπισαν τα συνεργεία διάσωσης.

Όμως στη βάρκα υπήρχαν και 2 Πολωνοί, μία μητέρα με τον γιο της, οι οποίοι ενώ ήταν στη βάρκα, βρέθηκαν ξαφνικά στη θάλασσα και από εκείνη τη στιγμή αγνοούνται.

Σήμερα Πέμπτη το πρωί,, η πρέσβης της Ιρλανδίας στην Ελλάδα, Όρλα Ο Χάνραχαν επιβεβαίωσε με τη σειρά της τον θάνατο του Brian O’Callaghan-Westropp, ο οποίος είχε δηλώθεί ως αγνοούμενος.

«Είμαστε στην εξαιρετικά δυσάρεστη θέση να επιβεβαιώσουμε το θάνατο του Μπράιαν Ο Κάλαχαν-Γουέστροπ. Οι οικογένειες θα εκτιμούσαν διακριτικότητα στη δύσκολη αυτή στιγμή, καθώς εμείς θρηνούμε και η Ζόε βρίσκεται στη διαδικασία ανάρρωσης», αναφέρεται στην ανακοίνωση της οικογένειας του.

Ο Brian O’Callaghan-Westropp και η σύζυγός του Zoe Holohan είχαν έλθει στην Ελλάδα για μήνα του μέλιτος. Χωρίστηκαν κατά την διάρκεια της πυρκαγιάς με την γυναίκα να τραυματίζεται, να σώνεται και τελικά να νοηλεύεται.

Προχθές Τρίτη, το Υπουργείο Εξωτερικών του Βελγίου επιβεβαίωσε το θάνατο ενός βέλγου υπηκόου, ο οποίος ήταν σε ξενοδοχείο της περιοχής.