Υπήρχε πρόσβαση στην παραλία, λέει ο ιδιοκτήτης του οικοπέδου που κάηκαν 26 άτομα - Free Sunday
Υπήρχε πρόσβαση στην παραλία, λέει ο ιδιοκτήτης του οικοπέδου που κάηκαν 26 άτομα

Υπήρχε πρόσβαση στην παραλία, λέει ο ιδιοκτήτης του οικοπέδου που κάηκαν 26 άτομα

Εξηγήσεις σχετικά με τους ανθρώπους που κάηκαν ζωντανοί στο οικόπεδό του στις πυρκαγιές της Αττικής, δίνει ο ιδιοκτήτης του.

«Μπήκαν οι άνθρωποι στο σπίτι, δεν μπόρεσαν να δουν την πόρτα και τις σκάλες για να κατέβουν στην παραλία και αυτοί είναι που βρέθηκαν αγκαλιασμένοι. Ο κόσμος που κάηκε μέσα στο σπίτι μου, κάηκε γιατί δεν υπάρχει ένα σχέδιο από που να φύγουν σε ανάλογη περίπτωση. Το σπίτι μου έχει πρόσβαση στην παραλία με σκάλες, κάποια κοπέλα προσπάθησε να πηδήξει από τον γκρεμό και τη χάσαμε» είπε.

Το οικόπεδο έμελε να γίνει ο τάφος για τους 26 απελπισμένους κατοίκους του Ματιού που ενώ αναζητούσαν διαφυγή από τις φλόγες, εγκλωβίστηκαν στο αδιέξοδο πάνω από το γκρεμό, κυκλώθηκαν από τη φωτιά και κάηκαν.

Κάτοικοι και παραθεριστές από το Μάτι, οι οποίοι είδαν τη φωτιά να έρχεται, κατευθύνθηκαν προς την παραλία. Ωστόσο εγκλωβίστηκαν στο οικόπεδο το οποίο δεν επικοινωνούσε με την θάλασσα λόγω γκρεμού.

Εκτυλίχθηκαν δραματικές στιγμές. Ενα 13χρονο κορίτσι έπεσε φλεγόμενο κάτω στο γκρεμό και έχασε τη ζωή του. Οι υπόλοιποι κατευθύνθηκαν σε διπλανό οικόπεδο, στο περίβολο χώρο ενός σπιτιού. Ο χώρος ήταν ανοιχτός, πίστεψαν ότι θα μπορέσουν να σωθούν.

Ωστόσο, οι φλόγες τους κύκλωσαν, οι 26 εγκλωβίστηκαν και έχασαν τη ζωή τους είτε επειδή κάηκαν, είτε επειδή πνίγηκαν από τις φλόγες. Κανείς δεν γλίτωσε.

Στο συγκεκριμένο σημείο η στεριά καταλήγει σε γκρεμό και υπάρχει ένα μονοπάτι που οδηγεί προς τη θάλασσα. Οι άτυχοι άνθρωποι όμως, δεν το γνώριζαν ή δεν κατάφεραν να το προσεγγίσουν. Το αποτέλεσμα ήταν να κυκλωθούν από τη φωτιά, να αγκαλιάσουν τα παιδιά τους, ξέροντας όμως, ότι δεν θα τα έσωζαν…