Μέχρι το τέλος Αυγούστου θα ολοκληρωθεί η δικαστική έρευνα για την πυρκαγια - Free Sunday
Μέχρι το τέλος Αυγούστου θα ολοκληρωθεί η δικαστική έρευνα για την πυρκαγια

Μέχρι το τέλος Αυγούστου θα ολοκληρωθεί η δικαστική έρευνα για την πυρκαγια

Το τέλος Αυγούστου έχουν θέσει ως όριο οι δύο εισαγγελείς που ερευνούν πράξεις και παραλείψεις αναφορικά με την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς στο Μάτι, για να ολοκληρώσουν την έρευνα τους και να προχωρήσουν στην απόδοση ποινικών ευθυνών, εφόσον διαπιστωθούν.
Στο πλαίσιο αυτό, αναμένεται μέσα στην εβδομάδα να έχουν ολοκληρωθεί οι καταθέσεις των υπηρεσιακών παραγόντων και αμέσως μετά θα αρχίσουν οι καταθέσεις των συγγενών των θυμάτων της πυρκαγιάς.

Στη διάθεση των δύο εισαγγελικών λειτουργών, του προϊσταμένου της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, Ηλία Ζαγοραίου και της εισαγγελέως Πρωτοδικών, Βαρβαρας Γνεσούλη έχει τεθεί ο κατάλογος με τα ονόματα των θυμάτων της πυρκαγιάς, οι συγγενείς των οποίων θα καταθέσουν μετά από εισαγγελική παραγγελία στα κατά τόπους αστυνομικά τμήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Εισαγγελία θα ανταποκριθεί θετικά στο αίτημα του δικηγόρου Αντώνη Φούσα και του δικαστικού πραγματογνώμονα, Ανδριανού Γκουρμπάτση, οι οποίοι εκπροσωπούν οικογένειες θυμάτων, να τους δοθούν τα πρακτικά, από το συντονιστικό κέντρο της Πυροσβεστικής, τις επίμαχες ώρες της μεγάλης φωτιάς στο Μάτι στις 23 Ιουλίου.