Σε εξέλιξη μεγάλη φωτιά στη Βόρεια Εύβοια - Free Sunday
Σε εξέλιξη μεγάλη φωτιά στη Βόρεια Εύβοια

Σε εξέλιξη μεγάλη φωτιά στη Βόρεια Εύβοια

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη πυρκαγιά στην Εύβοια, μεταξύ των οικισμών Σταυρός και Κοντοδεσπότι, οι περίπου 250 κάτοικοι του οποίου τον έχουν εγκαταλείψει.

Στην περιοχή επιχειρούν έξι αεροσκάφη καναντέρ, δύο πεζετέλ, πέντε ελικόπτερα, 186 πυροσβέστες με 62 οχήματα και 40 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Στην αρχή το πύρινο μέτωπο, το οποίο έχει έκταση άνω των δύο χιλιομέτρων, κινούνταν προς το Κοντοδεσπότι, στη συνέχεια προχώρησε προς τον Σταυρό, πλησιάζοντας τα πρώτα σπίτια στον Σταυρό και καίγοντας ένα σπίτι στο Κοντοδεσπότι σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, και πλέον η φορά του ανέμου άλλαξε και κινήθηκε και πάλι προς το Κοντοδεσπότι, το οποίο έχει περικυκλωθεί από τις φλόγες.

Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι και η φωτιά φαίνεται πως θα κινηθεί και προς τα Ψαχνά.

«Η προληπτική εκκένωση του χωριού Κοντοδεσπότι έχει ολοκληρωθεί. Τώρα περιμένουμε να δούμε τη συμπεριφορά της φωτιάς για να προχωρήσουμε και στην εκκένωση του χωριού Σταυρός» σημείωσε ο δήμαρχος Διρφύων-Μεσσαπίων Γιώργος Ψαθάς μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, συμπληρώνοντας: «Είναι από τις πιο δύσκολες φωτιές που έχω δει, καθώς οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή οδηγούν τις φλόγες κατευθείαν στα σπίτια».

Παράλληλα, εκκενώθηκε και η Μονή Γοργοϋπηκόου, ενώ έκλεισε η κυκλοφορία από και προς Βόρεια Εύβοια.

Σύμφωνα με τη γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ζητήθηκε από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας να διατεθούν δύο υδροφόρες, τρεις μπουλντόζες και άλλα χωματουργικά μηχανήματα.