Τρεις συλλήψεις και δύο αναζητήσεις για το έγκλημα στου Φιλοπάππου μετά την επιστολή της μητέρας του θύματος - Free Sunday
Τρεις συλλήψεις και δύο αναζητήσεις για το έγκλημα στου Φιλοπάππου μετά την επιστολή της μητέρας του θύματος

Τρεις συλλήψεις και δύο αναζητήσεις για το έγκλημα στου Φιλοπάππου μετά την επιστολή της μητέρας του θύματος

Τος φωτογραφίες των δύο από τους τρεις συλληφθέντες για τη ληστεία σε βάρος του 25χρονου Νίκου Μουστάκα, η οποία κατάληξε στον θάνατο του, δημοσιοποίησε ο ΣΚΑΙ ενώ  από την αστυνομία έγινε γνωστό ότι αναζητούνται άλλα δύο άτομα, ως μέλη της συμμορίας που έκανε τις ληστείες στου Φιλοπάππου..

Στη σύλληψη τριών ατόμων, οι οποίοι ομολόγησαν ότι ήταν οι δράστες της ληστείας είχε προχωρήσει η ΕΛΑΣ, λίγη ώρα μετά από την ανοιχτή επιστολή που η μητέρα του θύματος, είχε στείλει στον πρωθυπουργό.

Πρόκειται για δύο πακιστανούς, οι οποίοι εντοπίστηκαν στον συνοριακό σταθμό της Ειδομένης, στην προσπάθειά τους να διαφύγουν από τη χώρα, και για έναν Ιρακινό, ο οποίος εντοπίστηκε στο κέντρο της Αθήνας. 

Και οι τρεις ανακρίνονται στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ομολόγησαν ότι απείλησαν το νεαρό με ένα σπασμένο μπουκάλι, που του κόλλησαν στον λαιμό, για να του αρπάξουν το κινητό τηλέφωνο αλλά υποστηρίζουν ο 25χρονος έκανε μερικά βήματα πίσω για να τους αποφύγει, παραπάτησε και έπεσε στον γκρεμό, χωρίς να τον σπρώξουν.

Στη συνέχεια λόγω της μεγάλη δημοσιότητας που πήρε η υπόθεση, οι δύο πακιστανοί προσπάθησαν να διαφύγουν από τη χώρα, κινούμενοι αρχικά στη Βοιωτία και τη Θήβα, και στη συνέχεια στη Θεσσαλονίκη, προτού φτάσουν στην Ειδομένη

Οι αστυνομικοί έφτασαν στα ίχνη τους από δακτυλικά αποτυπώματα που βρέθηκαν στην τσάντα, από πληροφορίες που κατόρθωσαν να συγκεντρώσουν, αλλά και από κλήσεις κινητών τηλεφώνων που κατάφεραν να αποκωδικοποιήσουν.

Οι τρεις συλληφθέντες είχαν δημιουργήσει μία συμμορία με σκοπό να επιτίθενται σε επισκέπτες στην ευρύτερη περιοχή της Ακρόπολης για να κλέψουν τα κινητά τηλέφωνα και τα πορτοφόλια.

Ο ένας από τους δύο Πακιστανούς δηλώνει ανήλικος (17 ετών) ενώ ο άλλος είναι 26 ετών. Ο Ιρακινός είναι 28,