Τη Δευτέρα στον ανακριτή η συμμορία του Φιλοπάππου - Free Sunday
Τη Δευτέρα στον ανακριτή η συμμορία του Φιλοπάππου
Ο Υποδιευθυντής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Ταξίαρχος Αθ. Κοκκαλάκης και ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ, Αστυνομικός Υποδιευθυντής Θ.Χρονόπουλος, παρουσιάζουν την εξιχνίαση της υπόθεσης του θανάτου του 25χρονου Ν.Μουστάκα στην περιοχή του Φιλοπάππου,

Τη Δευτέρα στον ανακριτή η συμμορία του Φιλοπάππου

Προθεσμία να απολογηθούν μεθαύριο Δευτέρα, πήραν οι τρεις κατηγορούμενοι για τον θάνατο του του 25χρονου Νικόλα Μουστάκα, στου Φιλιπάππου, τον οποίο προηγουμένως είχαν ληστέψει.

Σε βάρος των τριών, δύο Πακιστανών 17 και 28 χρονών και ενός 25χρονου ιρακινού, ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών, άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για ανθρωποκτονία από πρόθεση, ληστεία κατά συρροή, παράνομη οπλοφορία και σύσταση συμμορίας.

Κατά τη μεταφορά χθες στην Ευελπίδων, δεν υπήρξε κάποιο επεισόδιο, ενώ δεν τους συνόδευε δικηγόρος.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία:

ο ανήλικος Πακιστανός, (δηλώνει ότι έχει γεννηθεί το 2001), είχε συλληφθεί στις αρχές του χρόνου για ληστεία στο δρόμο, αλλά είχε αφεθεί ελεύθερος με τον όρο να εμφανίζεται σε αστυνομικό τμήμα του κέντρου της Αθήνας, αν και ήταν αγνώστου διαμονής.Ο 28χρονος Πακιστανός είχε κατηγορηθεί για παράνομη είσοδο στη χώρα, ενώ φέρεται να είχε καταθέσει αίτηση ασύλου.Ο 25χρονος Ιρακινός κατηγορείται για κλοπή.

Αυτό που εξετάζουν τώρα οι αστυνομικοί είναι αν οι τρεις δράστες, έχουν συλληφθεί στο παρελθόν με άλλα ονόματα ή χαρτιά. Οι αρχές εκτιμούν ότι οι δύο πακιστανοί, βρίσκονταν 2 με 3 χρόνια στην Ελλάδα και επεδίωκαν να συλληφθούν ταυτόχρονα.

Η αστυνομία άρχισε να ξετυλίγει το κουβάρι μετά από ένα αποτύπωμα του 25χρονου που βρέθηκε σε σακούλα με σπασμένα μπουκάλια, τα οποία χρησιμοποίησαν για την επίθεση.Μετά την επίθεση στου Φιλοπάππου, οι δύο Πακιστανοί προσπάθησαν μέσω Θήβας και Θεσσαλονίκης να βγουν εκτός συνόρων. Όπως προέκυψε από την εξέταση στο πτώμα του 25χρονου Νίκου, από το λαιμό του λείπουν οι αλυσίδες. Τα σημάδια φανερώνουν ότι είχε προηγηθεί βίαιη αρπαγή από το λαιμό του.

Αυτό που εκτιμούν είναι οτι ο νεαρός κατά τη συμπλοκή προσπάθησε να τους αποφύγει και έπεσε από το βράχο με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του. Αυτό χαρακτηρίζει το αδίκημα ως ανθρωποκτονία, διότι η πτώση που προκάλεσε τον θάνατο του νεαρού ήταν συνέπεια των ενεργειών των δραστών.Το χρονικό της υπόθεσης, όπως το παρουσίασε η ΕΛΑΣ, έχει ως εξής:

Τις βραδινές ώρες της 15ης Αυγούστου, το θύμα και η 23χρονη φίλη του, έφτασαν στο λόφο του Φιλοπάππου και κάθισαν σε βραχώδη περιοχή.

Την 22:50΄ περίπου τους πλησίασαν δυο αλλοδαποί, ζητώντας τους τσιγάρο.Όταν το θύμα τους απάντησε ότι δεν είχε, τα δυο άτομα αποχώρησαν, επιστρέφοντας όμως στη συνέχεια, μαζί με τρίτο άτομο, απαιτώντας, με την απειλή μαχαιριού, χρήματα και τα κινητά τους τηλέφωνα.

Το θύμα τους είπε ότι δεν είχαν χρήματα και τότε ο ένας από τους τρεις αφαίρεσε από την τσάντα της 23χρονης κινητό τηλέφωνο καθώς και πορτοφόλι, το οποίο περιείχε το χρηματικό ποσό των 60 ευρώ περίπου, το διαβατήριό της και κάρτες ελληνικών και πορτογαλικών τραπεζών.Οι άλλοι δυο δράστες συνέχιζαν με την απειλή μαχαιριού να ζητούν χρήματα από τον 25χρονο, ο οποίος, υπό την απειλή αυτή και προφανώς συνεπεία αυτής, βρέθηκε στον γκρεμό με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του.Στη συνέχεια οι δράστες τράπηκαν σε φυγή και η 23χρονη, κάλεσε την Αστυνομία.