Σπάνια περίπτωση η βλάβη στην Υδρα, λέει ο πρόεδρος του ΔΕΔΔΗΕ - Free Sunday
Σπάνια περίπτωση η βλάβη στην Υδρα, λέει ο πρόεδρος του ΔΕΔΔΗΕ

Σπάνια περίπτωση η βλάβη στην Υδρα, λέει ο πρόεδρος του ΔΕΔΔΗΕ

Για «ιδιάζουσα βλάβη και σπάνια περίπτωση» έκανε λόγο ο πρόεδρος του Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ), Νικόλαος Χατζηαργυρίου, αναφερόμενος στην βλάβη που άφησε την Ύδρα για περίπου δύο μέρες χωρίς ρεύμα.

Ο κ. Χατζηαργυρίου, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ανέφερε ότι δύτες ψάχνουν το σημείο στο οποίο βρίσκεται η διαρροή στο βασικό υποβρύχιο καλώδιο.

Όπως τόνισε, αυτή τη στιγμή η Ύδρα ηλεκτροδοτείται από το εφεδρικό καλώδιο και αναφερόμενος στη βλάβη ξεκαθάρισε ότι «υπήρξε ένα ταυτόχρονο σφάλμα στα δύο τμήματα του δικτύου και στο ένα από τα δύο υποβρύχια καλώδια τροφοδότησης και στο εναέριο κομμάτι που ήταν στην πλευρά της Πελοποννήσου».

Ο πρόεδρος του ΔΕΔΔΗΕ, υπογράμμισε ότι ήταν δύσκολο να εντοπιστεί το σφάλμα καθώς μπέρδευε τις ενδείξεις στα όργανα καταγραφής και σημείωσε ότι «ενώ έγιναν μεγάλες προσπάθειες από τα συνεργεία με επιτόπιες επιθεωρήσεις σε όλο το δίκτυο, ήταν δύσκολο να βρεθεί το βραχυκύκλωμα, καθώς στο εναέριο καλώδιο δεν ήταν ορατό δια γυμνού οφθαλμού, δεν μπορούσαν να το δουν τα συνεργεία και έγιναν εξειδικευμένες μετρήσεις προκειμένου να εντοπιστεί».

Για άλλη μια φορά εξέφρασε τη λύπη του για την ταλαιπωρία που υπέστησαν όσοι βρίσκονταν στην Ύδρα και επισήμανε ότι ο ΔΕΔΔΗΕ θα κάνει ό,τι μπορεί για να βοηθήσει το νησί.