Τα fake news «πέθαναν» τον Κώστα Γαβρά - Χάκαραν το twitter της Μυρσίνης Ζορμπά - Free Sunday
Τα fake news «πέθαναν» τον Κώστα Γαβρά - Χάκαραν το twitter της Μυρσίνης Ζορμπά

Τα fake news «πέθαναν» τον Κώστα Γαβρά - Χάκαραν το twitter της Μυρσίνης Ζορμπά

«Κακής ποιότητας καλαμπούρι» χαρακτήρισε ο σπουδαίος σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς την ψευδή είδηση ότι έφυγε από τη ζωή, σε τηλεφωνική του επικοινωνία με την εκπομπή «Δεύτερη Ματιά» της ΕΡΤ1. Η ψευδής αυτή είδηση διέρρευσε στο διαδίκτυο μέσω ψεύτικου λογαριασμού, που φαινόταν να ανήκει στην υπουργό Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά. Μιλώντας στην ίδια εκπομπή, η κα Ζορμπά είπε ότι ο λογαριασμός δεν είναι δικός της.

Όπως είπε ο κ. Γαβράς, είναι περίεργο που αναπαρήχθη κάτι τέτοιο, χωρίς να έχει προηγηθεί διασταύρωση με ένα απλό τηλεφώνημα. 

Αρμόδια για την υπόθεση είναι η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σημείωσε η υπουργός Πολιτισμού. Την ψευδή είδηση αναπαρήγαγαν ιστοσελίδες από όλο τον κόσμο, διεθνή ΜΜΕ κι έγκυρα ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Όλα ξεκίνησαν με ένα σχετικό τουίτ από λογαριασμό που εμφανιζόταν να είναι ο επίσημος λογαριασμός της υπουργού Πολιτισμού Μ. Ζορμπά. Μόλις 15 λεπτά αργότερα, ο χειριστής του συγκεκριμένου λογαριασμού προχώρησε σε νέα ανάρτηση ότι είναι ψευδής λογαριασμός δημιουργημένος από τον γνωστό για τέτοιου είδους «φάρσες» Τομάσο Ντεμπενεντέτι.