Επέστρεψαν στην Τουρκία τους στρατιωτικούς που συνελήφθησαν στον Έβρο; - Free Sunday
Επέστρεψαν στην Τουρκία τους στρατιωτικούς που συνελήφθησαν στον Έβρο;

Επέστρεψαν στην Τουρκία τους στρατιωτικούς που συνελήφθησαν στον Έβρο;

Στην Τουρκία επεστράφησαν, σύμφωνα με πληροφορίες απο πήγες του Υπουργείου Αμυνας,, μετά από επικοινωνία των Υπουργών Αμύνας Ελλάδας και Τουρκίας, κ.Καμμένου και Ακάρ, οι δύο τούρκοι στρατιωτικοί που είχαν συλληφθεί στην περιοχή του Πέπλου, όπωψς είχε μεταδώσει το  inkomotini.news.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Τούρκος στρατιωτικός εκρατείτο από την ελληνική αστυνομία και αναμενόταν να υποβάλλει αίτημα για άσυλο ενώ είχε αναφερθεί επίσης ότι γίνονται διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας για την επιστροφή του.

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, τέσσερις Τούρκοι στρατιωτικοί είχαν περάσει υπό συνθήκες που δεν έχουν ξεκαθαριστεί, στην ελληνική ακτή και προσπάθησαν να μπουν αλλά έγιναν αντιληπτοί.

Όταν Έλληνες στρατιώτες τους κάλεσαν να σταματήσουν και να πετάξουν τα όπλα, εκείνοι απάντησαν με πυρά, που κράτησαν για λίγη ώρα. Η συμπλοκή έληξε με τη αιχμαλωσία των δύο Τούρκων, ενός δόκιμου ανθυπολοχαγού κι ενός λοχία, αλλά οι άλλοι δύο διέφυγαν.

Σε εκείνο το σημείο από την ελληνική πλευρά του ποταμού υπάρχει μια σειρά από καλύβες ιδιωτών και πολύ πυκνή βλάστηση. Είναι το σημείο που έγινε η μάχη του 1986 που σκοτώθηκε ο στρατιώτης Καραγώγος και δύο Τούρκοι, ένας αξιωματικός κι ένας στρατιώτης. Μία από αυτές τις καλύβες παραχωρήθηκε πέρυσι στον Ελληνικό Στρατό.