Ο Γαβρόγλου προστατεύει την οικογενειακή γαλήνη - Free Sunday
Ο Γαβρόγλου προστατεύει την οικογενειακή γαλήνη

Ο Γαβρόγλου προστατεύει την οικογενειακή γαλήνη

Την οικογενειακή γαλήνη των οικογενειών με παιδιά αποφάσισε να προστατεύσει ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, ο οποίος ενισχύοντας τα χθεσινά επιχειρήματα περί περισσότερου ύπνου, αν το σχολείο ξεκινά στις 9, υποστήριξε ότι ότι αν αλλάξει η ώρα έναρξης των μαθημάτων για τις 9 το πρωί θα σταματήσουν οι καβγάδες στα σπίτια.

«Οι μεγάλοι καβγάδες σε ένα σπίτι γίνονται για τρία θέματα: άφησε το κινητό σου και πιάσε βιβλία, κοιμήσου νωρίς και ξύπνα-ξύπνα», είπε ο Υπουργός, ο οποίος σήμερα διευκρίνισε ότι η εξαγγελία αφορά μόνο τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, αλλά άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει μετάθεση της ώρας έναρξης μαθημάτων και στο Δημοτικό.

«Με το Γυμνάσιο και το Λύκειο δεν υπάρχει πρόβλημα, για το θέμα του Δημοτικού θα το μελετήσουμε. Προφανώς οι εργαζόμενοι θα μπορούν να αφήνουν τα παιδιά τους νωρίτερα» δήλωσε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, ο υπουργός Παιδείας, διευκρινίζοντας ακόμη, ότι τον «ενδιαφέρει να γίνεται συζήτηση με την κοινωνία. Λες κάποιες σκέψεις και ξεκινάμε».

Όσον αφορά τα όσα είπε περί περισσότερου ύπνου για τους μαθητές, ο υπουργός Παιδείας παρέπεμψε σε «σοβαρές επιστημονικές μελέτες για το πότε ξυπνάει ο οργανισμός ενός εφήβου. Όταν λέμε ξυπνάει, πότε το κάνει αυτό λειτουργικά».

Σύμφωνα με τον κ.Γαβρόγλου, με την αλλαγή στο «πρώτο κουδούνι» βοηθούνται πολύ οι οικογένειες με παιδιά με ειδικές ανάγκες.