Νύχτα μικροσεισμών σε Πάτρα και Κρήτη - Free Sunday
Νύχτα μικροσεισμών σε Πάτρα και Κρήτη

Νύχτα μικροσεισμών σε Πάτρα και Κρήτη

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας, μιλώντας στο Ράδιο Γάμμα για τον σεισμό 4,2 Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 5.48 σήμερα το πρωί στην Πάτρα.

Ο κ.Λέκκας χαρακτήρισε “συνηθισμένο” τον σεισμό, αναφέροντας ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας, δεδομένων των ρηγμάτων στην περιοχή.

Ο κ.Λέκκαε είπε ότι ο σεισμός εντάσσεται μέσα στην κανονική σεισμικότητα της περιοχής και μάλιστα είναι ευτύχημα να γίνονται τέτοιοι σεισμοί, καθώς είναι αυτοί που εκτονώνουν τις δυνάμεις που συσσωρεύονται στο έδαφος, απομακρύνοντας το ενδεχόμενο ενός μεγαλύτερου σεισμού.

Σεισμική δόνηση 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας (στις 03:24) νότια-νοτιοανατολικά της Κρήτης, ανακοίνωσε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών εκ μέρους των τεσσάρων φορέων συγκρότησης του Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου.

Κατά την ανακοίνωση του Ινστιτούτου, η «ασθενής» σεισμική δόνηση είχε επίκεντρο μια περιοχή στον θαλάσσιο χώρο 63 χιλιόμετρα νότια-νοτιοανατολικά της Ζάκρου και 449 χλμ. νότια-νοτιανατολικά της Αθήνας.

Δεν έχουν αναφερθεί θύματα ή ζημιές μέχρι στιγμής.