Εισαγγελικό έλεγχο στην ΕΡΤ ζήτησε η κυβέρνηση - Free Sunday
Εισαγγελικό έλεγχο στην ΕΡΤ ζήτησε η κυβέρνηση

Εισαγγελικό έλεγχο στην ΕΡΤ ζήτησε η κυβέρνηση

Εισαγγελικό έλεγχο επί των μεικτών τηλεοπτικών παραγωγών στην ΕΡΤ ζητάει η ίδια η κυβέρνηση, μετά και τις δημόσιες καταγγελίες του δημοσιογράφου Αντώνη Αλαφογιώργου. Ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Λευτέρης Κρέτσος, με συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό News247 ζήτησε να υπάρξει παρέμβαση της εισαγγελίας προκειμένου να ελέγξει όλες τις παραγωγές για τις οποίες έγινε αναφορά από τον δημοσιογράφο, ο οποίος θα κληθεί να υποστηρίξει τη βασιμότητα των ισχυρισμών του.

Υπενθυμίζεται πως ο παρουσιαστής του μεσημβρινού δελτίου ειδήσεων της ΕΡΤ1 Αντώνης Αλαφογιώργος κάλεσε από το Twitter να παρέμβει εισαγγελέας για την επιλογή των μεικτών παραγωγών στην ΕΡΤ, σε βάρος των εσωτερικών. Ο ίδιος είχε καταθέσει αίτηση για εκπομπή, η οποία απορρίφθηκε, ενώ το 2015 παρουσίαζε τη δική του εκπομπή πολιτικού λόγου. Στο διαδίκτυο στράφηκε εναντίον του Σεραφείμ Κοτρώτσου, ο οποίος συνεργάζεται με την ΕΡΤ με το καθεστώς των μεικτών παραγωγών, στο οποίο συμπράττει ο φορέας μαζί με τους ιδιώτες, αναφορικά με το κόστος.

Από την ερώτηση που είχε καταθέσει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος προκύπτει πως το κόστος της εκπομπής «Η επόμενη μέρα» ανέρχεται σε 286.966 ευρώ (80 επεισόδια), η «Άλλη διάσταση» κοστίζει 175.992 ευρώ (120 επεισόδια) και η «Δεύτερη ματιά» (89 επεισόδια) 183.212 ευρώ. Η πρώτη εκπομπή απασχολεί μεγάλο αριθμό δημοσιογράφων που καλύπτουν όμως και άλλες ανάγκες της ΕΡΤ. Γι’ αυτό και οι παρουσιαστές, σχολιαστές ή και ρεπόρτερ των μεικτών ενημερωτικών εκπομπών «Άλλη διάσταση», «Δεύτερη ματιά» και «Επόμενη μέρα», με απόφαση του ΔΣ της ΕΡΤ, θα συνδράμουν το επόμενο διάστημα στην κάλυψη της επικαιρότητας με «έρευνα, σχολιασμό, ρεπορτάζ θεμάτων που έχουν προετοιμάσει και σε άλλες εκπομπές παρόμοιου περιεχομένου με τις ανωτέρω εκπομπές ή και σε δελτία ειδήσεων, ως σχολιαστές επικαιρότητας». Η παροχή της επιπλέον αυτής εργασίας είναι χωρίς κόστος για την ΕΡΤ, δηλαδή δωρεάν, και απαραίτητη προϋπόθεση είναι μόνο η συγκατάθεση του εκτελεστή παραγωγού και των ιδίων.

Πηγή: typologies.gr