Προθεσμία πήρε ο κοσμηματοπώλης για να απολογηθεί για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου - Free Sunday
Προθεσμία πήρε ο κοσμηματοπώλης για να απολογηθεί για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου

Προθεσμία πήρε ο κοσμηματοπώλης για να απολογηθεί για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου

Προθεσμία για να απολογηθεί αύριο ζήτησε και πήρε σήμερα ο 73χρονος κοσμηματοπώλης, ο οποίος εμπλέκεται στην επίθεση κατά του Ζακ Κωστόπουλου, έξω από το κοσμηματοπωλείο στην οδό Γλάδστωνος.

Η μεταγωγή του κατηγορούμενου έγινε με ισχυρά μέτρα προστασίας καθώς έξω από το δικαστήριο είχαν συγκεντρωθεί φίλοι του Κωστόπουλου. 

Ο κατηγορούμενος αρνείται ότι οι πράξεις του είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου,

Εχθές, δόθηκε στη δημοσιότητα η ιατροδικαστική έκθεση, σύμφωνα με την οποία, θα χρειαστούν και άλλα ευρήματα για να προσδιοριστούν τα αίτια του θανάτου του 33χρονου ακτιβιστή της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, καθώς φαίνεται ότι δεν προήλθε από τα κτυπήματα. Την εκθεση συνυπογράφει και ο τεχνικός σύμβουλος που όρισε η οικογένεια.

Τα ακριβή αίτια του θανάτου του 33χρονου, θα διαποστωθούν από τα αποτελέσματα των τοξικολογικών ερευνών ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, ο κοσμηματοπώλης έχει εκφράσει φόβους για τη ζωή του, επικαλούμενος απειλές απο αντιεξουσιαστες..

Στο μεταξύ εντοπίστηκε και προσήχθη και το δεύτερο άτομο το οποίο χτυπά τον Κωστόπουλο, την ωρα που προσπαθεί να βγεί από το κοσμηματοπωλείο.

Πρόκειται για έναν 55χρονο ο οποίος ομολόγησε τελικά την πράξη του και ισχυρίστηκε ότι το έκανε για να εμποδίσει τον Ζακ Κωστόπουλο να βγει από το κοσμηματοπωλείο, επειδή είχε δει ότι κρατούσε μαχαίρι και ήθελε να τον σταματήσει για να μην κινδυνέψουν οι άνθρωποι που ήταν από έξω, μέχρι να φτάσουν οι αστυνομικοί.

Η κηδεία του Ζακ Κωστόπουλου, γίνεται σήμερα στην Ιτέα, χωρίς την παρουσία μέσων ενημέρωσης, όπως ζήτησε η οικογένεια.