Ο ΕΕΣ και η L'Oréal Hellas συνεργάζονται για τη στήριξη 1000 πυρόπληκτων οικογενειών με επίδομα 1500 ευρώ - Free Sunday
Ο ΕΕΣ και η L'Oréal Hellas συνεργάζονται για τη στήριξη 1000 πυρόπληκτων οικογενειών με επίδομα 1500 ευρώ

Ο ΕΕΣ και η L'Oréal Hellas συνεργάζονται για τη στήριξη 1000 πυρόπληκτων οικογενειών με επίδομα 1500 ευρώ

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ε.Ε.Σ. Νικόλαο Οικονομόπουλο και την Γενική Γραμματέα του Ε.Ε.Σ.  Δέσποινα Περιμένη, πραγματοποίησαν ο Γενικός Διευθυντής της L'Oréal Hellas  Mehdi Khubbane, και η Διευθύντρια Εταιρικής Επικοινωνίας L'Oréal Hellas   Αλεξία Μπρη, στο πλαίσιο δωρεάς προς τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό για την παροχή στήριξης στους πληγέντες από τις πρόσφατες πυρκαγιές στην Αττική.

Ειδικότερα, σε συνάντηση που έγινε στα γραφεία του Ε.Ε.Σ. και σε μία από κοινού επίσκεψη στις πληγείσες περιοχές που καλύπτει με το έργο του ο Ε.Ε.Σ., επισφραγίστηκε η συνεργασία που αφορά στη δωρεά ποσού 100.000 Ευρώ από τη L'Oréal Hellas και στην επιπλέον δωρεά 250.000 Ευρώ από το  Ίδρυμα του Ομίλου L'Oréal. Το συνολικό ποσό από τις δύο δωρεές θα στηρίξει τη δράση του Ε.Ε.Σ. για την παροχή του επιδόματος αλληλεγγύης σε οικογένειες που επλήγησαν από τις καταστροφικές φωτιές του Ιουλίου. 

Η παροχή του επιδόματος θα καλυφθεί από το πρόγραμμα Διεθνούς Έκκλησης "Wild Fires Greece 2018". Θα αφορά 1.000 οικογένειες (1.500 ευρώ ανά οικογένεια) και θα δοθεί σε τρεις ισόποσες μηνιαίες δόσεις. H καταγραφή των πυρόπληκτων οικογενειών έχει ήδη ξεκινήσει, με συγκεκριμένα κριτήρια αξιολόγησης, από ειδικά κλιμάκια του Ε.Ε.Σ., και σε συνεργασία με τους Δήμους των πληγεισών περιοχών.

Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ. εξέφρασε στους εκπροσώπους της L'Oréal Hellas τις θερμές ευχαριστίες του για την επιλογή τους να στηρίξουν το έργο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, και συγκεκριμένα για αυτή τη σημαντική δωρεά που συμβάλει στην άμεση ανακούφιση 1.000 πυρόπληκτων οικογενειών.

Η Γενική Γραμματέας του Ε.Ε.Σ. κ. Δέσποινα Περιμένη παρουσίασε αναλυτικά το πρόγραμμα πρωτοβουλιών του Ε.Ε.Σ., που έχει εκπονηθεί για την ενίσχυση των πυρόπληκτων και την κάλυψη αναγκών που προέκυψαν από τη μεγάλη καταστροφή. Το έκδηλο ενδιαφέρον της L'Oréal Hellas, καθώς και του διεθνούς Ιδρύματος L'Oréal, για την ανθρωπιστική αποστολή του Ε.Ε.Σ. είχε ως αποτέλεσμα να εγκαινιαστεί πολύτιμη συνεργασία, που είναι βέβαιο πως θα αποδώσει άμεσα αποτελέσματα στην προσπάθεια εκπλήρωσης των ανθρωπιστικών στόχων.