Αντιφάσεις στις καταθέσεις των αστυνομικών για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου - Free Sunday
Αντιφάσεις στις καταθέσεις των αστυνομικών για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου

Αντιφάσεις στις καταθέσεις των αστυνομικών για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου

Αντιφάσεις στις καταθέσεις των επικεφαλής των δύο υπηρεσιών της ΕΛΑΣ που ενεπλάκησαν στην υπόθεση του Ζακ Κωστόπουλου διαπιστώνει η Αυγή, η οποία δημοσιεύει τις καταθέσεις τους.

Ο επικεφαλής των δύο αστυνομικών της ομάδας «Ζ» που έφτασαν πρώτοι στο κοσμηματοπωλείο της οδού Γλάδστωνος καταθέτει ότι «ξεκίνησαν να του δένουν το χέρι από το ΕΚΑΒ αφού του δέσανε το κεφάλι, έκανε μια απότομη κίνηση» προσθέτοντας ότι όταν ο 33χρονος σηκώθηκε, απείλησε με γυαλί και ότι ένας αστυνομικός τον είχε κλοτσήσει γιατί είχε επιτεθεί προηγουμένως σε διασώστη.

«Αυτο είχε πέσει κάτω και κοπανιόταν. Είχε μια παθητική αντίσταση, ήταν σε τρομερή υπερδιέγερση και ένας εκ των υφισταμένων μου του ακινητοποίησε το δεξί πόδι πατώντας το. {...} Έχουμε παθητική αντίσταση. Γι αυτό το λόγο του πατήσανε το πόδι, προκειμένου να τον δέσουνε. Έτσι όπως το αντιλαμβάνομαι δεν μπορούσε να γίνει κάτι άλλο».

Από την πλευρά του ο επικεφαλής των ανδρών της ομάδας ΔΙΑΣ που έφτασαν στη συνέχεια στο σημείο δίνει μια άλλη εκδοχή.

«Η ΔΙΑΣ εμπλέκεται στο συμβάν όπως μου είπαν από το σημείο που ήταν όρθιος, κρατούσε ένα τζάμι και απειλούσε. Μου μεταφέρθηκε, επίσης, ότι δεν μπορούσαν να τον διαχειριστούν εύκολα γιατί ήταν σε αμόκ, είχε πολλά αίματα και παρά τις προσπάθειες του διασώστη, δεν μπορούσε ούτε καν να προσφέρει τις πρώτες βοήθειες αφού κρατούσε ένα σπασμένο τζάμι» κατέθεσε, σύμφωνα με την Αυγή.