Αποφασισμένος να παραμείνει στη Φιλοσοφική είναι ο Ρουβίκωνας - Free Sunday
Αποφασισμένος να παραμείνει στη Φιλοσοφική είναι ο Ρουβίκωνας

Αποφασισμένος να παραμείνει στη Φιλοσοφική είναι ο Ρουβίκωνας

Στέκια του Ρουβίκωνα σε κάθε πανεπιστήμιο και σε κάθε γειτονιά προανήγγειλε ηγετικό μέλος της αναρχικής ομάδας, μέσω ανάρτησής του στο Facebook.

Το μέλος του Ρουβίκωνα ανάφερε χαρακτηριστικά: «Το στέκι στην Φιλοσοφική προέκυψε ως αναγκαιότητα απο την στιγμή που πάρα πολλοί φοιτητές και φοιτήτριες δείχνουν ενδιαφέρον για να ενταχθούν στην ομάδα.Όλος αυτός ο χαμός που γίνεται στα μέσα σχετικά με το στέκι δεν μας προβληματίζει, εν τέλει μας έκαναν και την καλύτερη…διαφήμιση.Όλοι ξέρουν πλέον που είναι το στέκι και πότε ανοίγει.Το οτι μιλάει ο Ντούμας εναντίον του χώρου μας στην Φιλοσοφική θα φέρει και παραπάνω κόσμο απο το συγκεκριμένο πανεπιστήμιο.Συνεχίστε έτσι κύριοι για μας δουλεύετε… ΥΓ. Ο στόχος μας είναι να υπάρξει κάποια στιγμή στέκι του Ρουβίκωνα σε κάθε πανεπιστήμιο και σε κάθε γειτονιά», έγραψε το ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα στο Facebook.

Στο μεταξύ, φωτογραφία έξω από το «στέκι» που άνοιξαν στη Φιλοσοφική Σχολή του ΕΚΠΑ δημοσίευσαν τα μέλη του Ρουβίκωνα, τονίζοντας ότι ήρθαν για να μείνουν.

«Χθες, Τεταρτη 10 Οκτωβρίου , με μεγαλη χαρα ανοιξαμε για πρωτη φορα το καινούργιο μας στεκι στη Φιλοσοφική Σχολη του ΕΚΠΑ. Εδω και χρονια σε ολα τα εκπαιδευτικά ιδρυματα της χωρας δραστηριοποιούνται διαφορες πολιτικες παρατάξεις και συλλογικοτητες οι οποιες κατα κανονα διαθετουν και το δικο τους χωρο/στέκι. Οι αντιδράσεις τοσο της κοσμητορος, κ. Καραμαλεγκου, οσο και των μιντια μας διασκεδασαν ιδιαιτερως. Ετσι λοιπον αποφασισαμε να ανοίξουμε το στεκι μας και σημερα, Πέμπτη 11 Οκτωβρίου, να το περιφρουρήσουμε με την παρουσια μας και να δηλωσουμε προς κάθε ενδιαφερόμενο οτι ηρθαμε εδω για να μείνουμε», αναφέρει αναλυτικά η ανάρτηση.

Αποχώρηση ζητά η Κοσμητεία της Φιλοσοφικής

Την έντονη αντίδραση της Κοσμητείας της Φιλοσοφικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών προκάλεσε η κατάληψη χώρου από μέλη του Ρουβίκωνα.Η κοσμήτωρ της Φιλοσοφικής Ελένη Καραμολέγκου έκανε λόγο για παραβίαση του πανεπιστημιακού ασύλου και ζήτησε να αποχωρήσουν άμεσα από το χώρο του πανεπιστημίου τα μέλη της αναρχικής συλλογικότητας.  

Η Κοσμητεία της Φιλοσοφικής Σχολής συνήλθε εκτάκτως σήμερα και με ομόφωνη απόφαση ανακοινώνει τα εξής: «Πολύ πρόσφατα, μέλη της οργάνωσης "Ρουβίκωνας" προχώρησαν αυθαίρετα σε κατάληψη χώρου στο κτήριο της Φιλοσοφικής Σχολής. Η συγκεκριμένη ενέργεια αντίκειται πλήρως στην ακαδημαϊκή θεσμική λειτουργία και δεοντολογία, έχει δε ήδη προκαλέσει τα έντονα αρνητικά και επικριτικά σχόλια της ευρύτερης πανεπιστημιακής κοινότητας και της κοινωνίας» αναφέρει χαρακτηριστικά η κ. Καραμολέγκου για να προσθέσει:

«Η Κοσμητεία καταδικάζει την παραβίαση του πανεπιστημιακού ασύλου. Η πράξη αυτή δημιουργεί ποικίλα προβλήματα, απειλεί την λειτουργία της Σχολής και προσβάλλει την ακαδημαϊκή ελευθερία και την αβίαστη διακίνηση των ιδεών. Η Κοσμητεία είναι αποφασισμένη να προστατεύσει την εύρυθμη λειτουργία της Σχολής και την ασφάλεια των μελών της». 

Αποφασίζει, καταλήγει η κ. Καραμολέγκου, «να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, να προσφύγει στα ανώτερα θεσμικά όργανα του Πανεπιστημίου και καλεί τα μέλη της συγκεκριμένης οργάνωσης να αποχωρήσουν αμέσως και να τερματίσουν την εν λόγω εξωθεσμική ενέργεια».