Να αποφυλακιστεί με βάση το νόμο Παρασκευόπουλου ζητά ο Σάββας Ξηρός - Free Sunday
Να αποφυλακιστεί με βάση το νόμο Παρασκευόπουλου ζητά ο Σάββας Ξηρός

Να αποφυλακιστεί με βάση το νόμο Παρασκευόπουλου ζητά ο Σάββας Ξηρός

Την αποφυλάκισή του με βάση τις προβλέψεις του νόμου Παρασκευόπουλου για τους κρατούμενους με προβλήματα υγείας, ζητά ο Σάββας Ξηρός, ο οποίος έχει αναπηρία σε ποσοστό 98%.

Ο κ. Ξηρός, ο οποίος έχει καταδικασθεί σε πέντε φορές ισόβια για συμμετοχή στην «17Ν», κρατείται από το 2002 όταν εξερράγη στα χέρια του στον Πειραιά αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός, και ζητεί την αποφυλάκισή του επικαλούμενος το άρθρο 110Α του Ποινικού Κώδικα, όπως τροποποιήθηκε το 2015 επί Παρασκευόπουλου.

Πρόκειται για την ίδια ρύθμιση με την οποία είχε αποφυλακιστεί τον περασμένο καλοκαίρι, ο καταδικασθείς για την υπόθεση ENERGA, Αριστείδης Φλώρος, ο οποίος επέστρεψε στη φυλακή, καθώς τα ιατρικά πιστοποιητικά που είχε καταθέσει, δεν ήταν γνήσια.

Σύμφωνα με τη συνήγορό του Άννυ Παπαρούσου, ο 55χρονος βαρυποινίτης της «17Ν» έχει αναπηρία 98%, η οποία προκύπτει και από ιατρικό πιστοποιητικό του ΚΕΠΑ, που όπως αναφέρει «ισχύει εφ’ όρου ζωής» με αποτέλεσμα, όπως είπε η κ.Παπαρούσου, «ο Σάββας μετράει μέρες για την αποφυλάκιση».

Να σημειωθεί πως τα προβλήματα υγείας του 55χρονου Σάββα Ξηρού προέκυψαν αμέσως μετά την έκρηξη του αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού στον Πειραιά, γεγονός που σήμανε και την αντίστροφη μέτρηση για την εξάρθρωση των μελών της 17Ν.