Ο Γιώργος Ορφανός υποψήφιος για το δήμο Θεσσαλονίκης - Free Sunday
Ο Γιώργος Ορφανός υποψήφιος για το δήμο Θεσσαλονίκης

Ο Γιώργος Ορφανός υποψήφιος για το δήμο Θεσσαλονίκης

Την υποψηφιότητα του για τη δημαρχία του δήμου Θεσσαλονίκης στις δημοτικές εκλογές του Μαϊου ανακοίνωσε επίσημα το μεσημέρι ο πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Ορφανός, λέγοντας χαρακτηριστικά πως είναι «προσωπική» η απόφαση και πως είναι έτοιμος «για συμμαχίες και συγκρούσεις». 

Κατά την παρουσίαση της υποψηφιότητάς του, ο κ. Ορφανός ανέφερε ότι έχει ενημερώσει τόσο τη ΝΔ όσο και τον Σταύρο Καλαφάτη για τις προθέσεις του. Αν και δεν έχει μιλήσει με τον κ. Καϊτεζίδη, διεμήνυσε ότι η απόφασή του δεν πρόκειται να αλλάξει. 

Το επόμενο διάστημα, ανέφερε ο κ. Ορφανός, θα συναντηθεί με τους συνυποψηφίους του, τόσο από την κεντροδεξιά όσο και από άλλους χώρους. Στόχος του είναι «να προσπαθήσει να ενώσει δυνάμεις οριζόντια στο πολιτικό σύστημα». Σύμφωνα με τον πρώην υπουργό, «πρέπει να υπερβούμε όλοι τα κομματικά όρια. Δεν υφίσταται ο όρος αντάρτης στην τοπική αυτοδιοίκηση». 

Αναφερόμενος στον κ. Μπουτάρη, ο κ. Ορφανός υποστήριξε ότι είχε μεν καλές προθέσεις, ωστόσο δεν τα κατάφερε στο διοικητικό κομμάτι, με αποτέλεσμα η πόλη να έχει πολλά προβλήματα. Η έλλειψη έργων, ιδιαίτερα στη δεύτερη θητεία του, ήταν η κινητήριος δύναμη για να προχωρήσει στην υποψηφιότητά του, ενώ έκανε λόγο για κενό ηγεσίας και έλλειψη σχεδίου ανάκαμψης. 

Επίσης, ο κ. Ορφανός υποστήριξε ότι αν και θα μπορούσε να είναι υποψήφιος βουλευτής στην Α' Θεσσαλονίκης, επέλεξε να διεκδικήσει «κάτι εξαιρετικά δύσκολο που όμως αξίζει τον κόπο».

Ο πρώην υπουργός έδωσε έμφαση στα προβλήματα της πόλης και αναφέρθηκε ιδιαίτερα στις υποδομές, την καθαριότητα, την καθημερινότητα, την ασφάλεια και την οικονομία.

Όχι από τον Ινγάτιο Καϊτεζίδη στη ΝΔ

Αρνητική ήταν η απάντηση του Ιγνάτιου Καϊτεζίδη στην πρόταση του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη να είναι υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης με το χρίσμα του κόμματος.

«Ο  δήμος μου και η αγάπη των συμπολιτών μου είναι ο οδηγός μου και στις επόμενες εκλογές. Τα λόγια αυτά είπα και στον Πρόεδρο της ΝΔ κ. Κυριάκο Μητσοτάκη σε πρόσφατη συνάντησή μας με αφορμή κάποια δημοσιεύματα που με εμφάνιζαν ως πιθανό υποψήφιο για τον Δήμο της Θεσσαλονίκης».

Με τη λιτή αυτή δήλωση ο Δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης επιβεβαίωσε ότι θα είναι εκ νέου υποψήφιος στον Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη χωρίς όμως να αποδεχτεί την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά «Με τους συνεργάτες μου, κυρίως όμως με όλους τους συνδημότες μου συνεχίζουμε το έργο που ξεκινήσαμε σε κάθε γωνιά του μεγάλου μας δήμου. Προχωράμε ενωμένοι και δημιουργικοί. Πιο πολλοί από κάθε άλλη φορά. Με κοινή στέγη έναν μεγάλο συνδυασμό που τους χωρά όλους. Με την εμπιστοσύνη του κόσμου, δίπλα στους συνδημότες μας όπως πάντοτε».